2013. február 28., csütörtök

2013.02.28.


7 FŐS VACSORA

TONHAL TATÁR 
NYELVHAL VAJAS ZÖLDSÉGEKKEL
MÁLNÁS TEJSZÍNES RIZS TORTA
frittmann kunsági rosé 2011
rókusfalvy etyeki sauvignon blanc 2010
garamváry chateau vincent prestige brut 2005


 vendégváró falatkák:
-sütőben sült édesburgonya fűszeres kecskesajttal
-bazsalikomos padlizsánkrém zöld fűszeres pirítóssal

édes burgonyát megmostuk és egy pici olívaolajjal bedörzsöltük. megsóztuk és alufóliába tekertük. 180 fokos sütőben megsütöttük. kicsomagoltuk, meghámoztuk és hagytuk kihűlni. felkarikáztuk és serpenyőben mindkét oldalát megpirítottuk. kakukkfűvel, fokhagymával, sóval, borssal ízesített kecskesajtkrémet nyomtunk rá.
az egész padlizsánt forró sütőben megsütöttük, majd a húsát kikapartuk. amikor kihűlt kevés fokhagymával, sóval, borssal, pici citromlével és pici olívaolajjal leturmixoltuk. friss zöldfűszert (petrezselyem, bazsalikom, menta) kevertünk hozzá. kakukkfűves vajjal megkentük a kinyújtot kenyér szeleteket és két tepsi között pirosra sütöttük.




1. tonhalat apró kockákra vágtuk. adtunk hozzá apróra vágott kapribogyót, sót, borsot, citromlevet, szezámolajat és olívaoljat. a leforrázott, kimagozott, kockára vágott paradicsomot összekevertük apróra vágott lila hagymával, sóval, borssal, korianderrel és kevés olívaolajjal. felrétegeztük a tonhallal. avokádó krémmel, sült paprika krémmel és sűrített balzsamecettel tálaltuk.



2. a nyelvhalat letisztítottuk, a sötét feléről lehúztuk a bőrét. alaposan kimostuk, majd konyha ruhára téve a hűtőben tároltuk. sütés előtt egy órávaé sótuk, borsoztuk és egy pici reszelt citromhéjat raktunk rá. serpenyőben forró olívaolajon a bőrős felét megsütöttük, majd megfordítottuk és a másik felét csak egy picit sütöttük meg. tepsibe raktuk és tálalás előtt 5 prcre 190 fokos sütőbe tettük.
a burgonyát megformáztuk és sós vízben lassú tűzön éppen hogy megfőztük, majd jeges vízben lehűtöttül. a sárgarépát sós, picit cukros vízben éppen hogy megfőztük, szintén jeges vízben hütőttük le. a cukkinit is leforráztuk és lehűtöttük. a burgonyát tálaláskor pici alaplében készre pároltuk, majd hozzáadtunk vajat és kakukkfűvet és visszafőztük a levét.
a cukkinit és a répát vajon pici sóval át forgattuk...






 3. a málnás rizs tortát a korábbi recept alapján készítettük el.
 ez a desszert nagy sláger lett a személyzet körében is.....







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése