2013. február 18., hétfő

2013.02.16.

CITROMOS RICOTTA TORTA
hagyományos piskóta pici olajjal keverve. citromhéjjal+lével, lime héjjal+lével cukor szirupot készítettünk. a piskótát 3 részre vágtuk és a lapokat meglocsoltuk a kihűlt sziruppal.

1 tortához:

500 g ricotta kikeverve porcukorral, vaníliás cukorral, 2 citrom reszelt héjjával+levével, 2 lime reszelt héjjával+levével. 
5 db tojásfehérje habbal összekeverni, majd 5-6 db lapzselatint keverünk hozzá (hideg vízbe áztattuk, majd kevés tejszínt melegítettünk, amibe felolvasztottuk a zselatint. ezután
500 g tejszínhabbal elkeverni és a hűtőben picit dermeszteni. a tortát betöltöttük és az oldalára pirított mandulát tettünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése