2013. február 9., szombat

2013.02.06.

6 FŐS MAGYAROS EBÉD

HORTOBÁGYI PALACSINTA
KONFITÁLT KACSACOMB TÖRTBURGONYÁVAL ÉS MÁLNÁS LILA KÁPOSZTÁVAL
SOMLÓI GALUSKA
szent gál kadarissimo
vylyan pinot noir
királyudvar zemplén hegyháti 5 puttonyos tokaji aszú

1. borjúhúsból pörköltet készítettünk, majd leszűrtük és ledaráltuk. a levét tejfölös habarással sűrítettük. hagyományos palacsintába töltöttük és egy leforrázott poréhagyma segítségével batyut formáztunk belőle.



2.( VALIKÁNAK SOK SZERETETTEL!!) a kacsacombokat kitollaztuk, majd sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel és rozmaringgal befűszereztük. legalább 2 órát állni hagytuk. annyi kacsazsírral öntöttük fel, hogy ellepje a combokat. 80 fokos sütőben egy egész estét sütöttük. (este 6-tól reggel 8-ig) kivettük a zsírból és egy kicsit hűlni hagytuk. letisztítottuk a csontját és félbe vágtuk. tálalás előtt 190-200 fokos sütőben szép ropogósra sütöttük.
a kacsa leeső darabjait jól lepirítottuk, majd vágott zöldségeket (fokhagyma, sárgarépa, hagyma, zeller,paradicsom) adtunk hozzá. ezzel is jól lepirítottuk. fél evőkanál paradicsompürét adtunk hozzá. ezt is lepirítottuk, majd felöntöttük vörösborral. tettünk bele egész borsot, babérlevelet. felöntöttük vízzel és jó sokáig főztük. leszűrtük és kellő sűrűségűre forraltuk vissza...
a burgonyát héjában megfőztük és összetörtük. bacon szalonnát felkockáztunk és kipirítottuk, hozzáadtunk poréhagymát és ezt is megpároltuk. hozzá tettük a burgonyát és friss petrezselymet. sóztuk, borsoztuk.
a lila káposztát pici karamellizált cukron sóval, borssal, őrölt köménnyel olajon lepirítottuk. a végén málnaecettel sé citromlével ízesítettük, tálalás előtt málnát kevertünk bele....



3. háromféle piskótát sütöttünk (sima, diós, kakaós). vanília pudingot tejszínhabbal laazítottunk. a piskótákat narancs likőrös narancslével áztattuk meg. tálaló gyűrűbe rétegeztük a krémmel.
lágy tejszínhabbal ls csokoládé szósszal tálaltuk...

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése