2013. március 6., szerda

PANNA COTTA VARIÁCIÓ


ezek a panna cották büfé vacsorára készültek. nagyon jól mutattak a kicsi shot-os poharakban és finomak is lettek....bár én nem szeretem a tejes dolgokat..

alap recept:

tejet és tejszínt 1-1 arányban cukorral és opcionálisan vanilía rúddal felforralunk, majd előzőleg hidegvízbe áztatott zselatint adunk hozzá.
a kókuszos panna cottánál a tejet kókusz tejjel helyettesítettük és pluszba tettünk még hozzá kókusz reszeléket és pici lime héjjat is. ezt nem szűrtük át, de vigyáztunk rá, hogy hűlés közben nehogy becsomósodjon..
amikor picit kihűlt, de még nem kezdett dermedni átszűrtük és a poharakba öntöttük.

a gyümölcs (ananász, málna, passion fruit (maraquja)) húsokat cukorral, pici citromlével leturmixoltuk és lekvár sűrűségűre vissza főztük. tálalás előtt a panna cottákra tettük a püréket. az ananászt a kókuszosra és megszórtuk pirított kókusz reszelékkel. a málnásra pirított aprított pisztáciát, a maraqujásra pedig összetört fahéjas kekszet tettünk..


 
 

1 megjegyzés: