2013. március 7., csütörtök

2013.03.07.

 
 
EBÉD ÉS VACSORA
 
 
HALÁSZLÉ BOGRÁCSBAN HARCSA FILÉVEL
KONFITÁLT KACSACOMB BACONOS TÖRTBURGONYÁVAL, PEZSGŐS LILA KÁPOSZTÁVAL
SOMLÓI GALUSKA
gere villányi kékfrankos 2003
demeter 6 puttonyos tokaji aszú 2001


1. egy hagyományos, tartalmas halászlevet főztünk pontyból (ponty, hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, pici csípős, só és két szem burgonya)
paaszírozás után adtuk hozzá a fűszerpaprikát.
a harcsa filéket feldaraboltuk és konyharuhára téve hűtőbe tettük. tálalás előtt fél órával megsóztuk és állni hagytuk. egy pici halászlében lassú tűzön éppen csak gyöngyöző lében éppen csak megpároltuk a halat. a halászlevet kis bográcsokba tálaltuk, a hal szeleteket pedig külön a tányérokba tálaltuk, így a vendégnek csak a levet kellett a tányérba szedni....
 



2. a kacsacombot a korábbi már jól bevált recept alapján sütöttük meg. a köret is a hagyományos tört burgonya és lila káposzta. a káposztát melegítéskor pezsgővel forgattuk össze...



3. a somlói galuska is a szokásos módon készült. nem változtattunk a jól bevált recepten, de már agyalunk, hogy lehetne egy kicsit látványosabbá tenni...





GRILLEZETT RÁKFARKAK PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL
TONHAL STEAK SAJTOS BURGONYA PÜRÉVEL, "KELKÁPOSZTA FŐZELÉKKEL"
ÁFONYÁS TÚRÓPUDING
szeremley huba badacsonyi kéknyelű 2009
figula sáfránykert csopaki olaszrizling 2009
garamváry chateau vincent president brut 2005


 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése