2019. augusztus 6., kedd

2017.08.31.




VENDÉGSÉGBEN AZ EGRI MACOK ÉTTEREMBEN


Pisztráng rolád, répa, édeskömény
Kovászos uborka leves
Kacsamell, lila káposzta, alma
Bikavérben párolt marhapofa,zeller, vargánya
Túrógombóc, barack, tejfölhab



1.

pisztráng: filé, szálkázás, lebőrözés. 30-70% arányban cukor-só keverékébe tesszük a filéket 10 percre. lemossuk leszárítjuk. szőlőmagolajjal megkenjük. folpackba szorosan feltekerjük és 48 fok 8-11 perc mérettől függően.

sárga és lila répa külön ugyanúgy főzzük. narancslé, citromnad, kaffir lime levél, gyömbér, só,- vaj, thermomix
a sárga répapüréhez tálalás előtt friss koriandert adunk

vaj-olivaolaj, édeskömény, só. puhára párolni.vaj, friss torma thermomix

répa szeletek: vékony szeletek, leforrázni, lehűteni. olivaolaj, só, bors, citromlé

1-1 arányban vaj-liszt + színezék (tintahal tinta, céklapor). lereszelni, sütni (crumble)

CARPINUS TOKAJI HÁRSLEVELŰ 2015






2.

zöldség alaplé, kovászos uborka, petrezselyem, kapor, fokhagyma, tejföl turmixolni. kolbász chips es morzsa, kaporhab






3.

kacsamell: kérgezés után 63 fok 28 perc

káposzta: vékony karamell, lilakáposzta, meggylé, ötfűszer, római kömény. vajjal thermomix

lilakáposzta krokett: 2/3 lereszelt, lepirított, kinyomkodott lilakáposzta, 1/3 vaj, koriander, só, bors, hidegen formázni, panírozni, pankó morzsa-rántani

zöld alma vékony szelet, só, citromlé, vákuumozni.
zöld alma kocka. almalé, kurkuma-összeforralni. alma kockát egy pillanatra belerakni-sokkolni
leeső alma, ugyanúgy kurkumás almalébe, pürésíteni.

VYLYAN PORTUGUISER





4.

marhapofa egészben. tartalmas vörösboros alapban 85fok 8-10 óra. adagolni, körbe sütni.

3 liter vörösbort 7dl-re visszaredukálni. hozzáadni a hús levét és beforralni.

tej, só, zeller megfőzni-vaj, folyékony füst, thermomix

pirított vargánya

HEUMANN TERRA TARTARO





5.

túrógombóc: 1kg túró, 10 dkg búzadara, 3 egsz tojás, 2 tojás sárgája, 5 dkg porcukor, só. gyömgyöző vízben 4-5 perc

morzsa: 1-1-1 arányban vaj, liszt, szeletelt mandula. lereszelni, sütni, összetörni

édes tejfölhab -zsíros tejfölből

tárkonyt olajjal thermmomix- vajjal összekeverni, majd pankó morzsval keverni amíg átveszi a színét.

ROYAL TOKAJI ÁTS CUVÉE






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése