2019. augusztus 6., kedd

2017.03.14.



ELŐKÉSZÜLET A NEMZETI FOGADÁSRA


DISZNÓTOROS (KOLBÁSZ, MÁJAS HURKA)
DISZNÓSAJT



1.


KOLBÁSZ:
70-30% hús-zsír
lapocka, hasalja, füstölt szalönna,
só, bors, kömény, fűszerpaprika, fokhagyma

MÁJAS HURKA:
10 kg abált fejhús, nyelv, hasaalja, tüdő
4 kg máj darálva
3 kg rizs (1 kg rizs-2,5l abalé)
só, bors, majoranna, fokhagyma?

VÉRES HURKA:
5-6 kg kenyérkocka
3 l vér
abalé!!
6-8 kg abált fejhús, tüdő, hasaalja
só, bors, hagyma (darálva), fokhagyma


a hurkátkat bélbe töltés után forró vízben megabálni!!











2.

sertés fület, körmöt, csülköt, farkat, pofát, fejet, füstölt csülköt ízesített vízben (só, egész bors, babérlevél, hagyma, fokhagyma stb ) megabáljuk.
melegen lefejtjük a csontról feldaraboljuk. egy pici részét kutterben fűszerpapriával, fokhagymával, sóval, borssal pépesítjük.
összekeverjük az egész masszát és egy folpackkal kibélelt formába tesszük. egy éjszakán keresztül hűtőben préseljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése