2015. október 28., szerda

2015.10.20.



6 FŐS EBÉD

ÖRDÖGHAL KOLBÁSZ MORZSÁVAL, LECSÓ
KACSACOMB ÉS MELL BIRSALMAPÜRÉVEL, KENYÉRPUDING, ERDEI GOMBÁK
GRILLEZETT GYÜMÖLCSÖK CITRUS VINEGRETTE

szeremley badacsonyi kéknyelű 2009
st andrea hangács bikavér 2009
royal tokaji mézes mály 6 puttonyos tokaji aszú 2005




1. az ördöghalat előkészítettük. sóval, borssal ízesítettük. folpackba tekertük és vákuumzacskóba tettük. 30 percre 58 fokos vízbe raktuk. tálalás előtt vajon körbe sütöttük és kolbász morzsában megforgattuk. hagyományos lecsót leturmixoltuk. koktélparadicsomot, fokhagyma gerezdeket, paprikát és lila hagymát konfitáltuk zsírban. ezekkel tálaltuk a halat.






2.  a kacsacombot a szokásos módon konfitáltuk. a kacsamellet a jól bevált módszerrel készítettük. a birsalmát vákuumzacskóban megfőztük és vajjal turmixoltuk. sóval, gyömbérrel és cukorral ízesítettük. a gombákat olaj és vaj keverékén lepirítottuk.
40 dkg kenyeret felkockáztuk és vajon megpirítottuk. 6 db tojást 0,5 l tejjel összekevertünk. 1 fej hagymát vajon megfonnyasztunk, hozzáadunk vágott rozmaringot, petrezselymet. ha kihűlt a kenyérhez adjuk. hozzáöntjük a tojásos tejet. sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. kivajazott formában először 20 percig 80 fokos sütőben gőzöljük (mi le szoktuk folpackozni), utána folpack nélkül 20 percig 130 fokon sütjük. amikor kihűlt felkockázzuk és serpenyőben vajon körbe sütjük.






3. 30 gr zöldcitrom levet, 70 gr akácmézet összeturmixolunk,  majd folyamatos turmixolás közben 1,5 dl olívaolajat csurgatunk hozzá. a gyümölcsöket meggrillezzük és a dresszinggel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése