2015. október 31., szombat

2015.04.14.



VACSORA


ZÖLD FŰSZERES TONHAL CARPACCIO, SÜLT PAPRIKA KRÉM
BŐRÉN SÜLT FOGAS SPÁRGA RIZOTTÓ
EPRES-REBARBARÁS PITE HÁZI LEVENDULÁS FEHÉRCSOKOLÁDÉ FAGYLALT




 1.

a tonhalat letisztítjuk. fűszerezzük és forró serpenyőben, egészben, picit körbesütjük. amikor kihűlt a friss zöld fűszerekbe forgatjuk. vékonyan szeleteljük. sütés előtt lehet marinálni is tetszés szerint.
a paprikákat és 1 db paradicsomot megmossuk. kevés olívaolajjal bedörzsöljük és 200 fokos sütőben jól megsütjük. lehúzzuk a héját és vajjal, sóval, citromlével, pici cukorral thermomixeljük.





 2.

a fogast 5 százalékos sóoldatba tesszük 1 órára. hideg vízzel alaposan lemossuk. kiadagoljuk és olívaolaj és vaj keverékén a bőrös felét megsütjük. 180 fokos sütőbe tesszük tálalás előtt 2 percre.
a rizottó rizst olívaolajon kevergetés közben elkezdjük ,melegíteni. amikor forró a rizs, hozzáadunk egy pici shalott hagymát. fehérborral felöntjük és elpárologtatjuk. sózzuk, alaplével és a spárga főző levével apránként felöntögetjük. a végén hideg vajat, parmezánt és spárga fejeket hozzáadjuk.




3

tészta:
400g liszt
250 g vaj
100g cukor
2 ek tejföl
2 tojássárgája
pici sütőpor

crumble:
100g vaj
100g cukor
100g mandulaliszt
60g liszt

a rebarbarát megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. vajon cukorral picit átmelegítjük. hozzáadjuk a nagyobb darab epreket és ezt rakjuk a tésztára. a tetejére morzsoljuk a crumble-t. 180 fokos sütőben megsütjük.

6 tojássárgája
100g cukor
3dl tej
3dl tejszín
levendula
50g fehércsoki

a tej és tejszín keverékébe belerakjuk a levendulát és felforraljuk. letakarjuk és minimum fél órát állni hagyjuk. a tojássárgát a cukorral elkeverjük. hozzá adjuk az átszűrt tej és tejszín keverékét. ezután 83 fokig melegítjük vízgőzön. picit be fog sűrűsödni. lehűtjük és fagylalt gépben kifagyasztjuk.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése