2015. október 31., szombat

2015.03.13.



EBÉD


RÁNTOTT KECSKESAJT CÉKLAPÜRÉ, TORMÁS ALMA, "VÖRÖS" KÖRTE
KONFITÁLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS LILA KÁPOSZTA, TÓCSNI
VARGABÉLES ERDEI GYÜMÖLCS




 1.

a kecskesajtot pankó morzsával bundázzuk és kirántjuk. a céklát megmossuk. sóval és pici olivaolajjal alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben megsütjük. megpucoljuk. vajjal, sóval, pici mézzel, citromlével thermomixeljük.
az almát megpucoljuk, kimagozzuk. vajon pici citromhéjjal és cukorral megpároljuk. reszelt tormával és vajjal thermomixeljük.
a körtét csíkokra vágjuk és céklalében színezzük. leszürjük, ízesítjük citromlével, kakukkfűvel és pici olivaolajjal.





 2.

a kacsacombot megpucoljuk. fokhagymával, sóval és borssal bedörzsöljük. bő kacsazsírban 80 fokos sütőben konfitáljuk (kb 12 óra). kivesszük a zsírból és 220 fokos sütőben pirosra sütjük.
a lila káposztából egy hagyományos párolt káposztát készítünk, de a végén vörösbor ecettel ízesítjük. a végén aszalt szilvát adunk hozzá és ezzel is kb 10 percig pároljuk.
a burgonyát lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn. leforrázzuk és lehűtjük. sóval, borssal ízesítjük. tojást és lisztet adunk hozzá és serpenyőben zsíron vagy olajon korongokat sütünk belőle. ízlés szerint lehet rakni a tócsniba kakukkfüvet, petrezselymet, fokhagymát....






 3.

a réteslapokat egyforma téglalap alakúra vágjuk. olvasztott vajjal megkenjük és 2 darabot összeragasztunk. ezután két sütőpapír és tepsi között 180 fokos sütőben barnára sütjük.
készítünk egy sárga krémet (tej, citromhéj, tojássárgája, cukor, pudingpor). a túrót áttörjük és a kihűlt sárga krémhez keverjük. a kifőzött cérnametéltet is a krémhez keverjük. pici tejszínhabbal lazítjuk. a réteslappal rétegezzük.
az erdei gyümölcsöket cukorral és pici citromlével összefőzzük és pici keményítővel megkötjük.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése