2015. október 28., szerda

2015.10.19.



100 fős állófogadás


KECSKESAJTTAL TÖLTÖTT PADLIZSÁN
GUACAMOLE KOLBÁSZ MORZSÁVAL
LIBAMÁJ TERRINE MARINÁLT LILA HAGYMÁVAL, MAZSOLÁS KALÁCS
FÜSTÖLT PISZTRÁNG KRÉM

KÓKUSZTEJES SÜTŐTÖKKRÉMLEVES TÖKMAGOLAJ, PIRÍTOTT TÖKMAG

SZARVAS GERINC VADASAN, KENYÉRPUDING
KACSAMELL LECSÓ
HARCSAPAPRIKÁS DÖDÖLLE

GESZTENYEHAB



1.  a padlizsánt felszeleteltük és sóztuk, borsoztuk. meggrilleztük. majd kakukkfűvel, fokhagymával és olívaolajjal marináltuk. a kecskesajtot sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával ízesítettük. beletöltöttük a padlizsánba.
a kolbászt ledaráltuk és serpenyőben ropogósra pirítottuk. az avokádót sóval, borssal, pici fokhagymával és citromlével felaprítottuk. vágott korianderrel és lila hagymával kevertük össze.
a libamájterrine-t a szokásos módon készítettük el.
a füstölt pisztrángot, citromlével, borssal kevés tejföllel gyors aprítóban egyneműsítettük.













2. a tökmagot megpirítottuk. a sütőtököt sütőben vágási felülettel lefelé megsütöttük. a héját lehúztuk. vajon kevés hagymát dinszteltünk és hozzáadtuk a sütőtököt. mézzel, sóval és kevés fehér borssal ízesítettük. felöntöttük kókusztejjel és felforraltuk. ezután vajjal leturmixoltuk.
a tökmaggal és tökmagolajjal tálaltuk.






3. a kacsamellet és a lecsót a szokásos módon készítettük el.
a szarvast előkészítettük és kakukkfűvel, borssal, olívaolajjal vákuumzacskóba tettük. 35 percre 62 fokos vízbe tettük, majd vaj és olívaolaj keverékén körbesütöttük. tálalásig meleg helyen pihentettük. hagyományos vadas mártást főztünk amit a végén vajjal turmixoltunk.
a megpucolt burgonyát megfőztük és a főző levével együtt összetörtük. lisztet és egy kevés zsírt adtunk hozzá és serpenyőben hagymás zsírba szaggattuk és megsütöttük. a harcsa csontból egy paprikás alapot készítettünk. a harcsát a végén főztük bele a mártásba.






4. tojássárgáját kevés cukorral és nagyon kevés tejszínnel vízgőzön habbá vertük, majd hozzá kevertük a gesztenyemasszát. amikor kihűlt tejszínhabbal lazítottuk.. meggyel és crumble-l tálaltuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése