2015. október 31., szombat

2015.04.29.



EBÉD


GRILLEZETT SCAMORZA CÉKLAPÜRÉ, SALÁTA
BŐRÉN SÜLT FOGAS RÁCOSAN
TÚRÓGOMBÓC EPRES-REBARBARA RAGUVAL



1.

a céklát megmossuk. sóval és pici olivaolajjal alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben megsütjük. megpucoljuk. vajjal, sóval, pici mézzel, citromlével thermomixeljük.
a sajtot sóval, borssal, pici őrölt köménnyel és pici zúzott fokhagymával ízesítjük. forró serpenyőben pirosra sütjük mind a két oldalát.





2.

a fogast 5 százalékos sóoldatba tesszük 1 órára. hideg vízzel alaposan lemossuk. kiadagoljuk és olívaolaj és vaj keverékén a bőrös felét megsütjük. 180 fokos sütőbe tesszük tálalás előtt 2 percre.
a burgonyából levágunk pár vékony szeletet és chipset sütünk belőle. a maradékból a kipirított kolbász morzsa zsírján, egy hagyományos paprikás burgonyát készítünk amit sűrűbbre hagyunk. ez megy alulra. rárakjuk a ropogós burgonya chipset és a halat. körbe rakjuk konfitált paprikával, paradicsommal, fokhagymával. megszórjuk a kolbász morzsával. pici tejföl habot nyomunk mellé





3.

a rebarbarát megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. vajon cukorral felforraljuk. amikor felforrt levesszük és . hozzáadjuk a nagyobb darab epreket.
a kifőtt túrógombócokat mandulás cumblle-be forgatjuk. réteslapból ropogós lapokat sütünk és ezzel dekoráljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése