2013. szeptember 26., csütörtök

2013.09.26.



10 FŐS EBÉD
RÁNTOTT KECSKESAJT VANÍLIÁS CUKORBORSÓVAL
BACONBE TEKERT BÉLSZÍN FÜSTÖLT CSÜLKÖS LENCSÉVEL
CSÁSZÁRMORZSA SZILVALEKVÁRRAL
szent tamás tokaji furmint mád 2011
vylyan macska villányi portugieser 2011
agárdi szilvapálinka


1. kecskesajt

a sajtot sóztuk és háromszor paníroztuk. harmadjára pánkó morzsába forgattuk...

a cukorborsót leforráztuk, majd vajon átforgattuk. egy fél vanília rúd magját hozzákapartuk. sóval, pici borssal ízesítettük és tejszínnel felöntöttük, majd visszaforraltuk.





2. a bélszínt lehártyáztuk, majd konyharuhába tekerve minimum 1-2 napig hűtőbe tettük (mi 2 napig "érleltük"). borsoztuk majd fokhagymával és kaukkfűvel szorosan folpackba tekertük. 80 fokos sütőben 60-60 fokkos maghőmérsékletig sütöttük. jégfűrdőbe tettük. leszárítottuk, sóztuk és baconbe tekertük. tálalás előtt körbesütöttük és 4-5 percre 180 fokos sütőbe tettük. szeletelésig meleg helyen pihentettük.
a füstölt csülköt hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel megfőztük. a puy lencsét megmostuk és a füstölt lébe áztattuk 2 órára. felraktuk főzni és füstölt lével öntöttük fel, ha elfőtte a levét. sóval, mustárral és reszelt tormával ízesítettük.
a lilahagymát felkarikáztuk. 100ml vízet, 100ml száraz fehérbort, 25g cukorral és egy kanál mustármaggal felforraltunk. ebbe tettük a lilahagymát, m ajd ismét felforraltuk és lefedve hagytuk kihűlni. tálalás előtt leszűrtük és petrezselyem levelekkel összekevertük...





3. császármorzsa:

tojássárgáját kikevrtük cukorral és kevés vajjal. hozzá szitáltuk a lisztet és elkevertük, majd annyi tejet öntöttünk hozzá, hogy egy sűrű palacsinta tésztát kaptunk. ezt a habbá felvert tojásfehérjével lazítottuk. meleg serpenyőben vajon morzsásra sütöttük kevergetés mellett.
vanília sodóval és szilvapálinkával kikevert szilvalekvárral tálaltuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése