2013. szeptember 25., szerda

2013.09.23.




10 FŐS VACSORA

RÁK VAGDALT TÖKFŐZELÉKKEL
ZÖDLFŰSZERES VÖRÖS MÁRNA FILÉ ZELLERPÜRÉVEL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
TÚRÓGOMBÓC CUKROS TEJFÖLLEL
malatinszky serena 2009
szőke mátyás királyleányka 2011
babits érdekházasság 2009




1. a tökfőzeléket ugyanúgy készítettük, miknt a legutóbbi vacsorán.
 
rákvagdalt:
 
500g megtisztított fagyos rák
500g tejszín
75g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
 
a fokhagymát és a chilit a vajon lassú tüzön megfonnyasztjuk.
a rákot gyorsaprító gépbe tesszük és magas fordulaton elkezdjük a aprítani. a tejszínt folyamatos aprítás mellett elekzdjük hozzá önteni. egynemű masszát kell kapnuk. sózzuk és hozzáadjuk a fokhagymás, chilis vajat is. tovább aprítjuk. annyi tejszínt adjunk hozzá, hogy egy rugalmas nem túl kemény masszát kapjunk. légmentesen lezárva egy éjszakára hűtőbe tettük.
tálaláskor a  kiszaggatott rákot kevés vajon megpíritjuk..
 
 






2. márna:
 
a halat kifiléztük, szálkáztuk, majd 2 órára 4-5 %-os sóoldatba tettük. ezután fél órára folyó vízben áztattuk. lecsepegtettük és leszárítottuk.
a zöldfűszereket összekevertük a pankó morzsával. ebbe forgattuk bele a halszeleteket.
a zellert burgonyapüré szerűen főztük meg.
 
 





 
3.túrógombóc

250g túró
1 tojás
2 evőkanál búzadara
pici só
pici porcukor







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése