2015. február 17., kedd

2015.02. STAFF LUNCH



SZEMÉLYZETI EBÉD...



RÁNTOTT MALACFÜL ÉS RÁNTOTT BORJÚLÁB REMOULADE MÁRTÁSSAL
FARSANGI FÁNK BARACKLEKVÁROS FEHÉRJEHABBAL



a malac fület és a borjúlábat vízben (hagyma, fokhagyma, egész bors, babérlevél, kevés só) puhára főztük. majd a lábat kicsontoztuk és fóliába tekertük. egy éjszakára hűtőbe tettük. felszeletetltük és paníroztuk pankó morzsával. olajban kirántottuk
lila hagymát, csemege uborkát, kapribogyót, petrezselymet apróra vágtunk és majonézzel, kevés tejföllel összekevertük....







0,5kg liszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott vaj, 2 db tojássárgája, pici só, kb. fél liter tej, ízlés szerint pici rum. az alapanyagokból egy kelt tésztát gyúrunk. kelesztjük fél órát, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. megint fél órát kelesztjük. nem túl forró olajban kisütjük. először a keléskor felül lévő részével fedő alatt, majd fedő megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre...
a tojásfehérjét pici cukorral habbá verjük és amikor már kemény akkor óvatosan baracklekvárt keverünk hozzá...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése