2014. november 18., kedd

2014.11.17. VACSORA





20 FŐS VACSORA
GRILLEZETT RÁKFARKAK PARADICSOMOS-TEJSZÍNES SPENÓTTAL, BACON CHIPS
BŐRÉN SÜLT FOGAS KARFIOL PÜRÉVEL, DIÓS SÜTŐTÖKKEL, PETREZSELYEM MÁRTÁSSAL
TÚRÓS KRÉMES MANDULÁS SÁRGABARACK FAGYLALTTAL
FIGULA 7HA CUVÉE 2011
SZÁSZI SZENTGYÖRGYHEGYI OLASZRIZLING 2012
HÉTSZÖLŐ TOKAJI 5 PUTTONYOS ASZÚ 2001


1. a rákfarkakat megpucoltuk és egy éjszakára fokhagymás tejbe áztattuk. a spenótot megmossuk, szárazzuk és szeletelt fokhagymás vajon lepároljuk. kevés tejszínnel összeforraljuk, majd a végén forrázott paradicsom csíkokat adunk hozzá. a rákot forró serpenyőben megsütjük...
a bacon szalonnát két sütőpapír ropogósra sütöttük, majd összetörtük..






2.  a fogast 2 órára 4 %-os sóoldatba áztattuk, majd jól leöblítettük. bőrén megsütöttük. a karfiolt megfőztük, majd tejszínnel és vajjal összeturmixoltuk. a sütőtököt sütőben megsütöttük egy kevés mézzel, majd felkockáztuk és pirított összetört dióval elkevertük. 
a petrezselymet 30 másodpercre forrásban lévő vízbe tettük, majd jégfürdőben sokkoltuk. lecsepegtettük. 1 darab burgonyát sóval és pici citromlével megfőztünk, majd turmix gépbe tettük. hozzáadtuk a petrezselymet, vajat és egy pici tejszínt és addig turmixoltuk amíg szép színe nem lett..





3. túrókrém:  500 g tejszín, 2 db vanília rúd, 100 g fehér csokoládé, 5 g lapzselatin, 600 g túró, 50 g cukor, citromhéj.
a tejszínt a vanília rúddal felmelegítjük, de ne forrjon fel!! beletesszük a beáztatott zselatint és ráöntjük a fehér csokoládéra. hűtőbe tesszük. a túrót áttörjük és összekeverjük a cukorral és citromhéjjal. a vanília habot robotgépben kihabosítjuk, majd összekeverjük a túróval. hűtőben dermesztjük.
a vajas tészta tetejét porcukorral megszórjuk, majd 2 sütőpapír között megsütjük...
sárgabarack püréből sorbetet készítünk...








mindig jó érzés, amikor így jönnek vissza a tányérok...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése