2015. február 17., kedd

2015.02.14. VACSORA




8 FŐS VACSORA



VENDÉGVÁRÓ FALATKÁK:

FRANCIA SAJTOK KÖRTÉVEL ÉS HÁZI ASZALT PARADICSOMMAL
ZÖLDSÉGES TORTÁCSKA SÜLT PARADICSOM MÁRTÁSSAL
RÁNTOTT MALACFÜL ÉS BORJÚLÁB REMOULADE MÁRTÁSSAL


BOUILLABAISSE A LA HONGROIS
RÉTESLAPPAL GRILLEZETT LIBAMÁJ CÉKLÁKKAL ÉS TORMÁS ALMAPÜRÉVEL
KONYAKOS FÁCÁN FEHÉRRÉPA PÜRÉVEL, CSICSÓKÁVAL ÉS ERDEI GOMBÁKKAL
TORTA ROMANA

LAPOSA PINOT GRIS 2012
SZEPSY TOKAJI FURMINT 2008
ESZTERBAUER SZEKSZÁRDI KADARKA 2012
ÁRPÁD-HEGYI 6 PUTTONYOS TOKAJI ASZÚ  2003






1.  a tengeri halcsontokat és zöldségeket (hagyma, fokhagyma, édeskömény) olajon jól kipirítottuk, majd konyakkal flambíroztuk. felöntöttük fehérborral. 10 percig forraltuk, majd felhúztuk vízzel és megszórtuk fűszerpaprikával. készre főztük és átpasszíroztuk.
tálalás előtt belefőztük a tengeri halakat és tenger gyümölcseit...










2. az egész céklákat megmostuk és sóval, olívaolajjal alufóliába tekertük. 180 fokos sütőben megsütöttük. meghámoztuk és pici golyókat vájtunk belőle. a maradék céklát vajjal leturmixoltuk, sóval, borssal, kevés citromlével ízesítettük. a kigolyózott céklát kevés olívaolajjal, balzsamecettel és sóval összekevertük. almát kevés cukorral és citromhéjjal vajon lepároltunk, majd pici reszelt tormával és vajjal leturmixoltuk...
a libamájat réteslapra tettük és körbevágtuk. alul-felül beborítottuk a réteslappal. majd serpenyőben szép pirosra sütöttük...






3. az egész fácánokat füstölt szalonnával beborítottuk és madzaggal körbekötöttük. egy öntött vas lábosban körbe sütöttük. a zsírjában kevés zöldséget (sárgarépa, hagyma, fokhagyma, zeller) megpirítottunk. visszatettük bele a fácánokat és konyakkal flambíroztuk. lefedve kb. egy óra alatt megsütöttük.
a fehérrépát vajas, cukros, sós vízben megfőztük, majd tejszínnel és pici hideg vajjal leturmixoltuk.
a csicsókát megpucoltuk ls kockára vágtuk. felhasználásig citromos vízbe tettük. leforráztuk, majd vajon pirosra pirítottuk. néha pici vizet adtunk hozzá, majd a végén hozzáadtuk az ugyanakkorára vágott rókagombát is. ezzel együtt szép pirosra sütöttük...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése