2015. február 20., péntek

2015.02.19. VACSORA




6 FŐS VACSORA


 VENDÉGVÁRÓ FALATKÁK:
GUACAMOLE KOLBÁSZ MORZSÁVAL
ZÖLDSÉG TORTÁCSKÁK SÜLT PARADICSOM MÁRTÁSSAL
KECSKESAJTTAL TÖLTÖTT PADLIZSÁN


ÚJHÁZY SALÁTA
BŐRÉN SÜLT FOGAS LECSÓVAL
SZARVAS GERINC POLENTÁVAL, ERDEI GOMBÁKKAL, VANÍLIÁS BIRSALMÁVAL, CSIPKEBOGYÓ MÁRTÁSSAL ÉS CSIPKEBOGYÓS "FŰSZERVAJJAL" 
ZSERBÓ DIÓ FAGYLALTTAL

SZÁSZI SZENTGYÖRGY HEGYI OLASZRIZLING 2012
SZEREMLEY BADACSONYI KÉKNYELŰ 2009
HEIMANN BIRTOKBOR CUVÉE 2011
BABITS 3 PUTTONYOS TOKAJI ASZÚ 2005 




1. gyöngytyúk combjaiból és csontjaiból főzünk egy hagyományos húslevest. a kész húslevesből fél liternyit visszaredukálunk és pici cukorral, sherry ecettel, olívaolajjal, sóval, borssal és pici paradicsom vízzel vinegrettet készítünk.
a gyöngytyúk húsát kevés zöldséggel összeaprítjuk, majd házi tésztából készült ravioliba töltöttük.
a leves zöldségeket blansírozzuk, majd kevés vajon átforgatjuk és egy kicsi színt is adhatunk neki..





2. hagyományos, magyaros lecsót készítettünk. a fogast 2 órára 4%-os sóoldatban áztattunk, majd alaposan leöblítettük. tálalás előtt bőrös felével szép pirosra sütöttük





 3. a szarvast letisztítottuk és kakukkfűvel, borssal egy éjszakára fóliába tekertük. kevés olajon kérgeztük, majd amikor kihűlt, fóliába tekertük éás 80 fokos sütőben 55 fokos maghőmérsékletig sütöttük. jégfürdőben sokkoltuk. tálalás előtt olívaolaj és vaj keverékén  körbe sütöttük, majd 180 fokos sütőben 5 percig sütöttük.
bacon szalonnát felkockáztuk és kipirítottuk. ráraktuk a polentát és kicsit összepirítottuk.négyszeres mennyiségű vízzel felöntöttük és megfőztük. lefedve gőzöltük kb 10-15 percet. belekevertünk mozzarella sajtot és formába öntöttük. tálalás előtt felszeleteltük és meggrilleztük. a szarvas csontjából kevés vörösborral pecsenyelevet főztünk és a végén csipkebogyó pürével összefőztük. az erdei gombákat forró serpenyőben szép barnára pirítottuk.





 4. a zserbót hagyományos módon készítettük (2013.11.18)...
az alapfagyiba darált diót kevertünk és fagylaltgépben kifagyasztottuk...









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése