2013. április 24., szerda

2013.04.24.



 8 FŐS EBÉD.....
 
 
TONHAL TATÁR, RUKKOLA SALÁTÁVAL
PISZTÁCIÁS BÁRÁNY GERINC BAZSALIKOMOS BURGONYA PÜRÉVEL
NAPOLEON TORTA
 
 
1. a tonhalat apró kockára vágtuk. apróra vágott lila hagymát, friss koriandert és kapribogyót adtunk hozzá. sóval, borssal, citromlével ízesítettük és egy pici olívaolajat kevertünk hozzá. a rukkolát és a koktél paradicsomot összekevertük olívaolajjal, pici sóval és borssal. sűrített balzsam ecetet csepegtettünk mellé....
 


 
 
2. a bárány gerincet rozmaringgal, borssal, fokhagymával és egy kevés mentával pácoltuk egy éjszakára. majd sütés előtt 1-2 órával szoba hőmérsékleten tároltuk. sóztuk, elősütöttük. rácson pihentettük. rányomkodtuk a pisztáciás krusztát, majd 180-190 fokos sütőben kb 15 percig sütöttük. meleg helyen pihentetük a szeletelésig.
a pisztáciát megpirítottuk, majd ha kihűlt gyors aprító gépbe tettük és addig aprítottuk, amíg összeállt. pici reszelt parmezánt, sót, borsot, vágott mentát, kakukkfűvet és rozmarongot kevertünk hozzá. egy pici olívaolajat is adhatunk hozzá, ha nagyon száraz....
a kikevert burgonya püréhez friss vágott bazsalikomot kevertünk....
 




3. a napoleon tortácska, hasonló mint a sacher torta csak dió van a tésztájában.

160g étcsokoládé, 160g cukor, 160g vaj, 160g durvára aprított dió (lehet pirított is), 6 tojás, 80g liszt,pici só. a csokoládét és a vajat vízgőzön felolvasztjuk. a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a csokis alapot. hozzákeverjük a lisztet, m ajd a tojásfehérje habot. 180 fokon 15-20 percig sütjük. amikor kihűt három részre vágjuk és megkenjük baracklekvárral. mi kikevertük a lekvárt barack pálinkával. 1 dl tejszínből, 10dkg csokiból és egy pici vaníliából csokimázat készítünk és bevonjuk a tortát...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése