2013. április 12., péntek

OROSZKRÉM TORTA




ZSOLTIVAL KREÁLTUNK EGY EDDIG NEM KÉSZÍTETT DESSZERTET. NAGYON FINOM ÉS SZÉP LETT, EZÉRT A KÖVETKEZŐ RENDEZVÉNYRE MEGPRÓBÁLJUK BEAJÁNLANI... MÁR CSAK VALAMI TÁLALHATÓ FORMÁT KELL KITALÁLNI...


egy sima vajas piskótát sütöttünk torta formában. nagyon kevés sárgakrémet és sok tejszínhabot összekevertünk és adtunk hozzá 1-2 darab lapzselatint is. narancs és citromhéjjat leforráztunk és  mazsolával narancslikörös cukor szirupba áztattuk. szűrés után hozzá kevertük a krémhez. a piskótát 3 részre vágtuk és picit meglocsoltuk a visszamaradt sziruppal. felrétegeztük és a hűtőben dermedni hagytuk.
felvert tejszínhabot összekevertünk kevés zselatinnal és ezzel körbe húztuk a tortát, a tetejét felspricceltük. az oldalát pirított mandulával a tetejét friss eperrel és reszelt csokoládéval díszitettük.

nagy sikere lett!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése