2012. december 31., hétfő

HOME MADE SUSHI

A KÖVETKEZŐ ÉTELT TEL-AVIVBAN SZERETTÜK MEG, HÁLA A MOON SUSHI BÁRNAK. MI AZÓTA IS IMÁDJUK. SAJNOS MAGYARORSZÁGON NEM TALÁLTUNK OLYAN HELYET, AMELYIK AKÁR CSAK A KÖZELÉBE ÉRHETNE A MOON BÁRNAK. EZÉRT ÚGY HATÁROZTAM, HOGY MEGTANULOM A SUSHI KÉSZÍTÉS FORTÉLYAIT, AZÓTA OTTHON PRÓBÁLOM MEG VISSZAIDÉZNI TEL-AVIV ÉS A TENGERPART EMLÉKEIT...
ÍME A RECEPT ÉS A TEGNAPI EBÉD...


 0,5 kg sushi rizs, 6-6,5 hideg víz, 6 evőkanál sushi ecet, 1,5 evőkanál cukor, 1,5 kávés kanál só

a sushi rizst négyszer átmossuk, jó erősen dörzsöljük a vízzel, amíg kifehéredik a rizs. majd átöblítjük és végül szűrőben lemossuk és lecsepegtetjük. a kimért hidegvízet ráöntjük és 20 percig állni hagyjuk. ezután fedő nélkül nagy lángon felforraljuk. amikor felforrt, rátesszük a fedőt és nagy lángon 2 ! percig főzzük, ezután 5 ! percig közepes lángon, mjad a végén 15 ! percig nagyon kis lángon főzzük. amikor lejárt a 15 perc levesszük a fedőt és letakarjuk egy konyharuhával és újabb 15 percre félrerakjuk. ezután a rizst kiöntjük egy lapos tálba és gyakori kevergetés mellett kihűtjük. a cukrot és a sót feloldjuk az ecetben. amikor a rizs már félig kihűlt, akkor fokozatosan hozzákeverjük az ecetet. amikor teljesen kihűlt, lehet tekerni a sushit. ez jóval tovább tart, mint a rizs főzés...., de megéri!!






a gyerek kedvenc uborkás maki
 




 a lazacos nigiri-t a csajok imádják..







 ez pedig az APATÁL..

-libamáj, ananász, lazac
-grillezett lazac, lazac, ananász, kifordítva, pirított szezámmaggal megszórva
-grillezett tőkehal, lazac




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése