2012. október 28., vasárnap

2012.10.26.


60 FŐS ÁLLÓFOGADÁS

Sajtos rúd, tökmagos pogácsa
 
Mozzarella caprese
Sajtfalatkák
Friss vegyes saláta
Vörösboros marhapörkölt, galuskával
Zöldséges lasagne
Almás és szilvás rétes
Gyümölcs kosárkák 

st. andrea napbor
thummerer egri bikavér



 a tökmagos pogácsa már készen van.....

0,5 kg liszt, 1 tojás, 25 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, cukor, só, reszelt főtt burgonya, tökmag a tésztába is egy pici, medvehagyma (?!). összegyúrom, hajtogatom, pihentetem, szaggatom, 180 fokon sütöm


 





....a sajtos rúd viszont még sül.

1 kg liszt, 50 dlg vaj, 6 kk. só, reszelt sajt (én a tésztába is teszek egy picit), 4 dl tejföl, 3 tojássárgája, 3 tojásfehérje a kenéshez
összegyúrni, picit pihentetni, vékonyra nyújtani, szaggatni, lekenni a fehérjével és megszórni reszelt sajttal. 180 fokon sütni.




sajtfalatkák.





kecskesajt, camembert sajt és gouda sajt fügével és szőlővel.











friss zamatos gyümölcs tálak














friss vegyes saláta málnával és szederrel




dresszing:

málnaecet, dióolaj, só, bors, citromlé















gyümölcs kosárkák




linzer tésztából kis kosarakat sütöttünk. sűrű sárga krémet felvert tejszínhabbal lazítottuk. a kosárkákba töltöttük és friss gyümölcsöket raktunk a tetejére.





















almás és szilvás rétes

a szilvát kimagoztuk és egy picit megfőztük cukorral és fahéjjal. lecsepegtettük és ezután töltöttük a réteslapba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése