2012. október 11., csütörtök

2012.10.11. EGY KIS ÉDESSÉG

AZ ÉN SOMLÓI GALUSKÁM...


MIVEL ÉN NEM SZERETEM A MAZSOLÁT, EZÉRT SENKI NE KERESSE MAJD A DESSZERTBEN......
MINDENT EGY NAPPAL A FOGYASZTÁS ELŐTT ELKÉSZÍTEK. NEM MINDIG TUDJUK KIVÁRNI AZ EGY NAPOT.....:-)

háromféle piskótát sütök.
1 simát, 1 diósat és 1 kakaósat. mindegyiknek ugyanaz az anyaghányada csak az ízesítettbe vagy pirított darált diót vagy kevés kakaót is teszek. 1 tojáshoz, 3 dkg cukrot és 3 dkg lisztet adok. a tojássárgáját a cukorral habosra keverem. ehhez teszem a lisztet (és egy kis csalásként egy pici sütőport). ezt fellazítom a pici plusz cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. az ízesített piskótánál a liszttel együtt teszem bele a plusz anyagot. tejet cukorral, vanília rúddal és citromhéjjal felforralok. közben tojássárgáját cukorral habosra keverek, ebbe teszek vaníliás pudingport és hideg tejjel simára keverem. amikor felforr a tej egy kevéssel kikeverem a tojásos tejet. ezután öntöm vissza a forró tejbe a pudingot. ahogy besűrűsödik leveszem. még melegen belekeverem a cukorral felvert tojásfehérjét. a piskótákat kicsit megáztatom narancslikőrrel összekevert narancslével. majd rétegezem a vanília krémmel.
a csokoládé szószhoz vizet cukorral felforralok. közben vaníliás pudingport, kakaóport kikeverek hideg vízzel. amikor felforrt a víz, belekeverem a kakaós vizet. beleteszek még magas kakaótartalmú étcsokit is. nem forralom sokáig és nem csinálom sűrűre, mert amíg hideg lesz, addig besűrűsödik a pudingtól.
 lágy tejszínhabbal tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése