2012. november 5., hétfő

2012.10.30. ÜLTETETT VACSORA

VACSORA A BELGA GAZDASÁGI KÖRÖK KÉPVISELŐINEK...


KACSAMÁJ TERRINE KARAMELLIZÁLT FÜGÉVEL, CITROMOS ALMA PÜRÉVEL ÉS SALÁTÁVAL
CSIRKEPAPRIKÁS TOJÁSOS GALUSKÁVAL
SOMLÓI GALUSKA

1. a kacsamáj terrine-t a libamáj vacsoránál látott tokajis libamájkrémhez hasonlóan készítettük el. a citromos almapürét is a libamáj vacsoránál látottak alapján gyártottuk. nekünk ízlik ez a párosítás.....
a fügét négybe vágtuk és pici mézzel meglocsoltuk. forró sütőben karamellizáltuk.
pici mézet a füge levével és pici vörösborral kikevertünk.

 



2. csirkecombokat kicsontoztuk és feltekertük, majd megkötöztük. a csontból és az aprólékból főztünk egy tartalmas pörkölt alapot. kiszedtük a csontokat és beleföztük a csirkecombokat. amikor megfőtt, kivettük és a levét tajfölös habarással sűrítettük. hagyományos tojásos galuskával tálaltuk...




3. 3 féle (sima, kakós, diós) piskótát sütöttünk. tálaló gyürűvel kiszúrtuk. sűsű sárgakrémet tejszínhabbal lazítottuk. a gyűrűbe rétegeztük a krémet a piskótákkal. lágy tejszínhabban és csoki szósszal tálaltuk....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése