10 fős vacsora
FÜSTÖLT PISZTRÁNG GUACAMOLE ÉS SÜLT CÉKLA
SZARVAS GERINC ERDEI GOMBÁKKAL ÉS HASÁBBURGONYÁVAL
CSOKOLÁDÉS MANDULA TORTA ANANÁSZ SORBET ÉS ANANÁSZ CHIPS
RÓKUSFALVY ETYEKI CHARDONNAY
GERE KOPÁR VILLÁNYI CUVÉE
ROYAL TOKAJI ÁTS CUVÉE
1. az avokádót meghámozzuk, darabokra vágjuk. olívaolajjal, fokhagymával, sóval, borssal, citromlével apróra kutteroljuk. lila hagymát és friss koriandert vágunk bele.
a céklákat megmossuk, majd egyenként pici olívaolajjal és sóval alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben megsütjük. ha picit kihűlt kicsomagoljuk és meghámozzuk. ízlés szerint felvághatjuk apró kockára vagy szeletelhetjük. én egy kicsire vágtam és pici olívaolajjal, sóval, borssal ízesítettem.
a pisztrángot sajnos nem én készítettem....
az egész héjas burgonyát 180 fokos sütőben megsütöm és még forrón meghámozom. folpackkal kibélelt tepsibe teszem és még melegen összetöröm, megpróbálom minél jobban összepréselni, hogy ne maradjon közte levegő. lefolpackozom, majd lesúlyozom egy éjszakára. kiszedem a tepsiből, ha jól csináltuk, akkor szépen és könnyen darabolható, vágható lett. nagyobb hasábokat vágtam belőle. lisztbe forgattam, majd bő olajban megsütöttem, sóztam.
az erdei gombákat apróra kockáztam és olívaolajon és vajon megpirítottam.
ananász chips. az ananászt vékony karikára vágtam és zsírpapírra tettem és meghintettem porcukorral. másik zsírpapírral betakartam és egy tepsit raktam rá. 100-110 fokkos sütőben addig sütöttem, amíg ropogós nem lett.
ananász sorbet: cukor szirupot főztem, majd az ananászt feldaraboltam, citromlével és a cukorsziruppal leturmixoltam, nagyobb lyukú szűrőn átszűrtem és fagy gépben fagyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése