2012. szeptember 27., csütörtök

2012.09.27. AZ ELSŐ KÖZÖS RENDEZVÉNY ZSOLTIVAL

LIBAMÁJ VACSORA



EGY KIS ELŐSZÓ!

MINT MINDEN EMBER, ÍGY ÉN IS NAGY IZGALOMMAL ÉS KÍVÁNCSISÁGGAL VÁRTAM A ZSOLTIVAL VALÓ KÖZÖS MUNKÁT. NOS NYUGODT SZÍVVEL MONDHATOM, HOGY MINDEN SIMÁN MŰKÖDÖTT, HAMAR MEGTALÁLTUK A KÖZÖS HANGOT ÉS SZERINTEM JÓ DOLGOK SZÜLETTEK A KÖZÖS PRODUKCIÓBÓL. ENNEK ALÁTÁMASZTÁSÁRA A BEJEGYZÉS VÉGÉN IDÉZNÉM A FŐSZERVEZŐ BENCSIK DÁVID VACSORA UTÁN KÜLDÖTT ÜZENETÉT! ÍME A MENÜ:



SAJTOS POGÁCSA

LIBAMÁJ TERRINE LILA HAGYMA LEKVÁRRAL VAGY TOKAJIS ŐSZIBARACKKAL

TOKAJI LIBAMÁJKRÉM CITROMOS ALMAPÜRÉVEL, BALZSAMECETTEL
LIBAMÁJHAB RÓKAGOMBÁVAL
MANDULÁS LIBAMÁJROPOGÓS KARAMELLIZÁLT CIKÓRIÁVAL


1. ZSOLTI HÍRŐS SAJTOS POGÁCSÁJA 
 
50dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája
2 dl tejföl
3 dkg élesztő tejben felfuttatva

tetejére reszelt sajt

előző nap be lehet gyúrni! 
180 fok 15-20 perc


  2. a libamáj terrint ugyanúgy készítettük, mint a szeptember 18-i állófogadásra.(recept ott)




a lila hagyma lekvárt is ugyanúgy csináltuk, mint a szeptember 18-i állófogadásra (recept ott)











az aszalt sárgabarackot apró kockára vágtuk és egy éjszakára tokaji aszúban áztattuk. mézet habzásig hevítettünk, majd hozzáadtuk a tokajis sárgabarackot. felfőztük és beállítottuk a sűrűségét.














 3.  libamájat tokaji borban egy éjszakát állíni hagytuk, majd  szőrszitán áttörtük. vízgőzön felmelegítettük, sóval, borssal és egy pici tokaji esszenciával ízesítettük. amikor felolvadt libazsírt adtunk hozzá és felolvadásig melegítettük. ezután hűtőben lehűtöttük és hűtés közben kevergettük, amíg egynemű nem lett. ezután formába tettük.



a savanyú zöld almát meghámoztuk és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeltük. cukrot picit pirítottuk és rátettük az almát. pici reszelt citromhéjjal ízesítettük és addig főztük, amíg nagyjából elfőtte a levét.



mézet habzásig melegítettünk, majd hozzáadtunk balzsamecetet és pici vörösbort. méz sűrűségűre beforraltuk.

 4. a libamájat tejben a sütőben megsütöttük! vajat mustárral, konyakkal, főtt tojással, sóval, borssal habosra kevertünk. a libamájat pürésítettük, majd a vajkrémhez kevertük. együtt még egy picit habosítottuk.






a rókagombát olívaolajon lepirítottuk, majd a végén sóztuk és egy pici vajat adtunk hozzá.
póréhagymával megszórtuk.









 

 5. a libamájat hagymával lepirítottuk, majd turmixoltuk. vajjal és liszttel panádot készítettünk és összekevertük a libamájpürével. amikor kihűlt tojássárgáját és egy egész tojást adtunk hozzá. formáztuk és tojásba, majd mandulás zsemlemorzsába paníroztuk. tálalás előtt bő olajban megsütöttük.



 



  pici olívaolaj-vaj keverékén pici cukrot pirítottunk, erre dobtuk rá az összevágott cikóriát. pár percig pirítottuk. a végén picit megsóztuk









 A VÉGEREDMÉNY:




"GRATULÁLOK FIÚK! A VACSORA VÍRTUÓZ VOLT, MINDENKI DICSÉRTE! A TÁLALÁS PEDIG EGYENESEN DÍJNYERTES!" 

                                                                             KÖSZÖNETTEL: BENCSIK DÁVID

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése