2014. február 1., szombat

2013.11.25.


SAJNOS EZT ÚJRA KELLETT SZERKESZTENI....



CHILIS ÉDESBURGONYA LEVES KOLBÁSZ MORZSÁVAL ÉS GREMOLATÁVAL
BÉLSZÍN BUDAPEST MÓDRA
MADÁRTEJ




1. a kolbászt ledaráltuk és serpenyőben ropogósra sütöttük. gremolata: fokhagyma reszelve, reszelt citromhéj, menta és petrezselyem, apróra vágva. olívaolaj. az egészet összekeverve.
leves: 0,5 kg édesburgonya, 6 dl alaplé, 2 shalott hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 chili paprika, olaj, só, bors
a hagymát megfonnyasztjuk az olajon. majd rátesszük a felkockázott burgonyát. felöntjük alaplével. hozzátesszük a többi alapanyagot és megfőzzük. leturmixoljuk. dúsíthatjuk tejszínnel.




2. a bélszínt egészben körbesütöttük, majd folpackba tekerve 80 fokos sütőben 55 fokos maghőmérsékletig sütöttük. tálalás előtt vajon átsütöttük, majd pici pihentetés után szeleteltük.
hagyományos lecsót főztünk amit leturmixoltunk. lecsó zöldségeket (hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika konfitáltunk zsírban. tálalás előtt pici zsíron serpenyőben átmelegítettük. vajas tésztából lapokat vágtunk megkentük sós vajjal és két sütő papír között megsütöttük. a libamájat a szokásos módon sütöttük meg. tálaláskor a zöldségeket a tészta lapra halmoztuk, a lecsókrémet pedig a hús és a máj mellé tettük..




3. a tejet vanília rúddal és cukorral felforraltuk, majd tojássárgával hőkiegyenlítéssel legíroztuk. (1 l tejhez minimum 5 tojássárgája kell!)
a tojásfehérjéket cukorral kemény habbá vertük, majd mikróban! megfőztük a habot. ezután kanállal kiszaggattuk a kész habot. tálaláskor pirított mandulával szórtuk meg.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése