2014. február 22., szombat

2014-02-17 EBÉD



8 FŐS EBÉD


POSÍROZOTT PISZTRÁNG KONFITÁLT ZÖLDSÉGEKKEL
PALÓC LEVES
TÚRÓGOMBÓC KARAMELLIZÁT GYÜMÖLCCSEL, RIBIZLI MOUSSE, SÁRGABARACK HAB ÉS EPER ÖNTET




1. a pisztrángokat kifiléztük és kiszálkáztuk. feltekertük, majd fűszeres lében felforraltuk (fehérbor, hagyma, fokhagyma, citrom, kapor) és le is vettük, ahogy felforr a lé. ebben hűtöttük ki. lila hagymát, koktél paradicsomot, fokhagymát libazsírban konfitáltuk, majd tálaláskor serpenyőben átmelegítettük. rukkolával és citrommal tálaltuk..






3. hagyományos túrógombócot főztünk (fél kiló túró, 2 egész tojás, 4 ek búzadara, pici só, pici porcukor). a felét diós morzsába forgattuk, a másik felét pedig "csupaszon" hagytuk. karamellizált gyümölcsökkel, ribizli mousse-szal és barack habbal tálaltuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése