2014. február 22., szombat

2014-02-21 EBÉD




7 FŐS EBÉD


MARHAHÚS LEVES GRÍZGALUSKÁVAL
ROPOGÓS LIBACOMB KONFITÁLT BURGONYÁVAL, MEGGYES LILA KÁPOSZTÁVAL
ZÖLD FŰSZERES TENGERI SÜGÉR KONFITÁLT BURGONYÁVAL, FOKHAGYMÁS PARAJJAL (1 fő)
VARGABÉLES

karner gábor vitézföldi kékfrankos
royal tokaji mézes mály 6 puttonyos tokaji aszú



 1. hagyományos marhahúslevest készítettünk.
grízgaluska: 1 egész tojás, 5 dkg puha vaj, 10 dkg búzadara, só, petrezselyem
a vajat kikeverjük a tojással, sóval, majd hozzákeverjük a darát és a vágott petrezselymet. sós vízben lefedve lassan kifőzzük..





 2. a libacombokat sóztuk, borsoztuk, fokhagymával bedörzsöltük, majd libazsírban 80 fokos sütőben egy éjszakát konfitáltuk. tálalás előtt 230 fokos sütőbe ropogósra sütöttük.
 a burgonyát meghámoztuk majd egyenletes vastagságúra vágtuk. annyi vajban hogy ellepje, konfitáltuk és tálalás előtt serpenyőben megpirítottuk. a lila káposztát hagyományos módon készítettük el, de a végén magozott meggyel tettünk bele és ezzel még 5 percig főztük.





3. zöld fűszereket ( kakukkfű, menta, bazsalikom, kapor) összevágtuk és összekevertük kevés zsemlemorzsával vagy pankó morzsával. a halfiléket 4 %-os sóoldatban áztattuk 2 órát, majd lemostuk, lecsepegtettük. beleforgattuk a morzsába és vajon megsütöttük..






4.  a túrót áttörtem és vanília pudinggal kikevertem. hozzákevertük a kifőzött cérnametéltet és tejszínhabbal lazítottam. a réteslapokat formára vágtuk és két sütőpapír között porcukorral megsütöttük. tálaláskor rétegeztük a réteslapot a krémmel..



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése