2013. november 22., péntek

2013.11.19. FONTOS EBÉD



FONTOS 18 FŐS EBÉD


SZENT JAKAB KAGYLÓ ZELLERPÜRÉVEL ÉS SÁFRÁNY VINEGRETTEL
KONFITÁLT BÁRÁNYCSÜLÖK LANGYOS LENCSÉVEL
GRILLEZETT GYÜMÖLCSÖK CITRUS VINEGRETTEL


 1. a kagylót ugyan úgy készítettük el, mint a legutóbbi rendezvényen...




 2. a báránycsülköt sóval, borssal és őrölt köménnyel fűszereztük, majd körbe sütöttük. ezután annyi zsírt tettünk rá, hogy ellepje, majd 80 fokos sütőben 10-12 órát konfitáltuk.
a füstölt sertés csülköt fűszeres lében (hagyma, fokhagyma, babérlevél, egész bors) megfőztük. a lencsét a füstölt lében tettük fel főni,de csak annyiban, hogy ellepje. ha elfőtte a levét mindig utána öntöttünk, de csak hogy éppen ellepje. mielőtt a lencse teljesen megfőtt, apróra vágott sárgarépát és angol zellert tettünk bele. kevés mustárral és ecetes reszelt tormával ízesítettük. kevés friss petrezselymet is adhatunk hozzá...







3. a dresszinget és gyümölcsöket a szokásos módon csináltuk...





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése