2013. november 22., péntek

2013.11.16. 8 FŐS VACSORA



8 FŐS VACSORA

VENDÉGVÁRÓ FALATOK:

ZÖLD FŰSZERES TATÁRBIFSZTEK
KECSKESAJTTAL TÖLTÖTT PADLIZSÁN
HÁZI PÁCOLT LAZAC ZÖLDBORSÓ CSÍRÁVAL

SZENT JAKAB KAGYLÓ PASZTERNÁK PÜRÉVEL ÉS SÁFRÁNY VINEGRETTEL
GYÖNGYTYÚK ERŐLEVES
SZARVAS GERINC ERDEI GOMBÁS NUDLIVAL
GRILLEZETT GYÜMÖLCSÖK CITRUS VINEGRETTEL


 1. tatárbifsztek: bélszínt apróra vágtunk. finomra vágott hagymával, kevés zúzott fokhagymával, sóval, borssal, mustárral, ketchuppal, pici worchestershire szósszal, friss korianderrel és petrezselyem zölddel összekevertük.
a marinált lazac szeletekbe friss zöldborsó csírát tekertem...
grillezett és marinált padlizsán szeletekbe fűszeres kecskesajtot töltöttünk..
 


 2. a zellert burgonyapüréhez hasonlóan készítettük el.
a kagylókat száraz, forró serpenyőben 1-1 percig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk.



 3. a gyöngytyúkból egy hagyományos húslevest főztünk. a húst egy kevés zöldséggel összeaprítottuk, majd házilag gyúrt ravioliba töltöttük...










 4. szarvas gerincet borsoztuk, kakukkfűvel és pár szelet fokhagymával szorosan folpackba tekertük. 80 fokos sütőben 70 fokos maghőmérsékletig sütöttük. jégfürdőben sokkoltuk, majd lecsepegtettük. serpenyőben kevés olívaolajon körbesütöttük és 180 fokos sütőbe tettük 6-8 percre, tálalásig meleg helyen pihentettük. az erdei gombákat vajon kakukkfűvel, sóval, borssal lepirítottuk és összeforgattuk a házi burgonyás nudlival. kevés jus-vel átforgattuk...




5. ananászt banánt és fügét grilleztünk. a citrus vinegrette-t a szokásos módon készítettük el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése