2017. február 14., kedd

2017.02.03. EBÉD




EBÉD 5 FŐ

ERŐLEVES TOJÁSKOCSONYA
TYÚKPÖRKÖLT, LÁNGOS
TÚRÓS PALACSINTA 

gál tibor egri kadarka 2013
royal tokaji áts cuvée 2008




1.
marhafartőből erőlevest főzünk. tojásból, tojássárgából és tejszínből sóval és kevés borssal gőzös sütőben tojáskocsonyát készítünk. kihűtjük és megformázzuk.












2.
a tyúkot egészben kicsontozzuk. kiterítjük. sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikval megszórjuk , felkerjük. folpackba és fóliába tekerjük. 130 fokos sütőben megsütjük. amikor megsült kicsomagoljuk és 220 fokos sütőben ropogósra sütjük a bőrét.. a csontokból tartalmas pörkölt alapot főzünk. leturmixoljuk.

lángos: 1kg liszt, 50 g élesztő, 50 g burgonya pehely, 40 g cukor, 30 g só, kb 7dl víz






3.
picit vastagabb palacsintát sütünk a hagyományosnál. túrókrémet készítünk porcukorral, citromhéjjal és pici vanilíával.
sárgakrémet készítünk amit pici tejszínhabbal lazítunk.
málnapürét pici agarral megkötünk és a tányérra öntjük és hütőben megdermesztjük.
friss gyümölcsökkel és a sárgakrémmel tálaljuk



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése