2017. február 14., kedd

2017.02.01. VACSORA



VACSORA 8 FŐ

KORIANDERES, CURRYS SÁRGARÉPAKRÉM LEVES, FŰSZERES PALACSINTA METÉLTTEL
BŐRÉN SÜLT KACSAMELL, ALMÁS LILA KÁPOSZTÁS RÉTES. MOGYORÓS ZELLER, ZELLERPÜRÉ
MÉZES KRÉMES

heimann szekszárdi kékfrankos 2014
bott rytis késői szüretelésű furmint 2013




1.
sárgarépát alaplével, sóval, curry pasztával és korianderrel megfőzzük. vajjal thermomixeljük.
züldfszerekkel ízesített palacsintát sütünk amit széles csíkokra vágunk é feltekerünk.






2.
kacsamellet lehártyázzuk és beirdaljuk. sóval, borssal ízesítjük. kevés olívaolajba kakukkfűvet és 1 gerezd fokhagymát teszünk. ezen az olajon lassú tűzön kipirítjuk a zsíros felét, majd a másik oldalát is kérgezzük rövid ideig. pihentetjük. tálalás előtt 7 percre 200 fokos sütőbe tesszük.
a zellert tejszínnel, sóval és vajjal megfőzzük. leszűrjük, majd hideg vajjal thrmomixeljük.
angol zellert megpucolunk és apró kockára vágjuk. vajon megpároljuk. sózzuk és kevés vágott, pirított mogyorót adunk hozzá
hagyományos párolt lila káposztát készítünk. a végén vékony szelet almát és citromlevet adunk hozzá. amikor kihűlt réteslapba tekerjük és megsütjük.







3.
MÉZES KRÉMES

tészta

450 g liszt
150 g porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek zsír
4 ek méz
1 db tojás felverve
4 ek tej
félkemény tészta, 4 részre osztani
200 fokos sütő 5-6 perc

krém

0,5 l tej
100 g búzadara
   tejbegríz
250 g vaj
250 g porcukor
   kihabosítani
1 tojássárgája
2 cs vaníliás cukor
  habosra keverni, hozzű a habosított vaj
összekeverni
a tésztát barack lekvárral megkenni
rétegezni a krémmel.  a tetejére csoki máz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése