2014. január 10., péntek

2014.01.08. ÚJRA MUNKÁBAN



AZ ÚJ ÉV ELSŐ EBÉDJE
MÁJGOMBÓC LEVES
KACSACOMB LILA KÁPOSZTÁVAL ÉS DÖDÖLLÉVEL
MÉZES KRÉMES
ST ANDREA ÁLDÁS BIKAVÉR 2008
HÉTSZŐLŐ 6 PUTTONYOS TOKAJI ASZÚ 1999



1. hagyományos marhahúslevest főztünk.
a csirkemájat ledaráltuk. dinsztelt hagymával, fokhagymával, fűszerpaprikával, sóval, borssal, petrezselyem zölddel összekevertük, majd annyi zsemlemorzsát adtunk hozzá, ami megfogta.
a főt zöldségeket formáztuk és így tálaltuk a levest..








2. a libacombokat sóztuk, borsoztuk fokhagymával bedörzsöltük, majd libazsírban konfitáltuk 80 fokon egy éjszakát.
a burgonyát meghámoztuk majd sós vízben megfőztük. amikor megfőtt a vízből egy picit leöntöttünk és a krumplit összetörtük. még melegen összekevertük liszttel. utána ízesítettünk. kanállal kiszaggattuk és libazsírban körbesütöttük...





3. tészta. 45dkg liszt, 15 dkg porcukor, 3 ek sertészsír, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 4 ek méz, 1 db tojás villával felverve, 4 ek tej. az összetevőket félkemény tésztává gyúrjuk. 4 részre osztjuk és jól meglisztezett deszkán kinyújtjuk. 200 fokos sütőben tepsi hátulján megsütni kb 6 perc. (vigyázat törik!)

töltelék: 5 dl tej, 100 gr búzadara, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db tojássárgája. a tejet felforraljuk és beletesszük a búzadarát, majd megfőzzük. kevergetve kihűtjük. a vajat kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával. összekeverjük a tejbegrízzel. az első lapra tesszük a töltelék felét. a második lapot megkenjük barack lekvárral. a harmadik lapra tesszük a töltelék másik felét. a negyedik lapra pedig vajjal olvasztott csokoládét öntünk. legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése