2015. november 20., péntek

2015.11.20. KISÉRLETEZÉS





MÁGLYARAKÁS "SAJÁT" MÓDRA

először egy foszlós kalácsot készítettünk, pici citromhéjjal és aszalt vörös áfonyával. 
0.5 kg liszt, 2 dl. tej, 8 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 8 dkg vaj, pici só
fahéj hab: tojássárgáját cukorral összekevertük és víz gőzön 84 fokos hőmérsékletig habbá vertük. örölt fahéjjal (én még "karácsonyi" 4 fűszer keveréket is tettem bele) ízesítettük. hideg vízben áztatott kevés zselatint tettem bele. amikor kihált felvert tejszínhabbal lazítottuk.
almát megpucoltuk és lereszeltük. vajon megpároltuk kevés citromhéjjal, vaníliával és gyömbérrel ízesítettük. a végén pürésítettük.
aszalt sárgabarackot kockákra vágtunk és barack pálinkába áztattuk egy éjszakára. lecsepegtettük és forró serpenyőben kicsit karamellizáltuk.
cukorral felvert tojásfehérjéhez egy pici keményítőt és pici ecetet tettünk és ebből pici habcsókokat sütöttünk.
sárgabarack lekvárt barack pálinkával kikevertük.
piros almát kockákra vágtunk és kevés vajon átmelegítettük, hogy roppanós maradjon.

a kalácsot lehéjaztuk és kockékra vágtuk. serpenyőben bő vajon megpírirtottuk.

két féle módon tálaltuk..


1.





2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése