2013. október 21., hétfő

2013. 10.16. EGY KIS SPANYOL EBÉD



A SZERDAI VÁSÁRLÁS KÖZBEN MEGKÍVÁNTUK A FRISS KAGYLÓT ÉS RÁKOT, EZÉRT ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY KÉSZÍTÜNK EGY KIS ADAG PAELLÁT EBÉDRE....

ÍGY SIKERÜLT....



1. FEHÉRBOROS KAGYLÓ ÉS RÁK

olívaolajon fokhagymát pirítottunk, majd ráraktuk a pucolt rákokat és a kagylót. sóztuk, borsoztuk, majd összekevertük. felöntöttük fehérborral, megszórtuk vágott petrezselyemmel és lefedve 2-3 percig pároltuk. hozzáadtuk egy kis vajat és még 1-2 percig pároltuk....
friss kenyeret lehet mellé kínálni.




2. PAELLA

hagymát és fokhagymát pici olívaolajon megpároltunk. hozzá adtunk hámozott, kockázott paradicsomot és tovább pároltuk. rászórtuk a sáfrányt. felöntöttük halaplével és kiforraltuk. ezzel öntöttük fel a rizst.
a kockára vágott csirkecpmb filét és a kockára vágott tengeri halfilét kevés olajon lepirítottuk, majd félre tettük. a visszamaradt zsíradékba tettük a rizst és üvegesre pirítottuk. hozzáadtuk a zöldborsót , a csirkét és a halat. felöntöttük az alaplével és együtt lassan főztük. amikor már majdnem megpuhult a rizs, a tetejére raktuk a kagylót és a rákot. felhúztuk még egy pici alaplével és lefedve 10-15 percre 180 fokos sütőbe tettük.....





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése