2021. március 15., hétfő

2019.08.26-30. SZAKÁCSTRÉNING

 

2019..08.26.

SZAKÁCSTRÉNING ELSŐ NAP

MÉSZÁROS ÁDÁM / ONYX



VIZIBIVALYTATÁR
KOCSONYA
TOKHAL, ASZALT PARADICSOMOS GYUFATÉSZTA, HALÁSZLÉ MÁRTÁS
ŐZ ROLÁD, ZELLER 
SZILVÁS GOMBÓC


1.
Vizibivalytatár:

bélszínt lehártyázni, forró grillen körbe sütni. kihűlés után apró vágni.
őrölt bors, füstölt olaj, kapribogyó, sós citrom héja apró kockára vágva, nagy szemű só

gyöngyhagymát babérlevéllel, kakukkfűvel olívaolajban konfitálni

champion gombát mosás nélkül hajszál vékonyra szeletelni

joghurtos kecskesajtot lecsepegtetni

kapribogyó levél, savanyított fenyő levél

ajánlott bor:
GARAMVÁRI FURMINT PEZSGŐ




2.

Kocsonya

nyelv, szív, bőr, lapocka, pofa, fül, láb. megabálni kolozsvári szalonna
fület serpenyőben megsütni.
különböző formákra vágni, szeletelni. bőr alulra és felülre, rétegezni, pirított fenyőmaggal és napraforgó maggal megszórni közben

formában dermeszteni.

natúr kocsonya (darált hús,csirkeláb, köröm, pofa), felforralni és kakukkfűvel, babérlevéllel, zöldséggel, borssal felfrissíteni, aromatizálni.

burgonyát sajtreszelőn lereszelni , sóval és kisütött vajjal összekeverni, tepsire formázni vékonyan és sütőben megsütni

creme fresh, reszelt torma, só- lecsepegtetni

ajánlott bor
DÚZSI OLASZRIZLING




3.

Aszalt paradicsomos gyufa tészta:
500g liszt
100g tojássárgája
400g egész tojás
aszalt paradicsom nagyon apróra vágva
(a paradicsom súlyát levonni az egész tojás súlyából)
összegyúrni, vákuumozva egy éjszaka hűtőben

tokhal:
filézni, bőr nélkül
10 perc 5%-os sóoldat
vákuumozni, olívaolaj, kakukkfű
55 fokos vízben 42 fok mag hőmérsékletig
olívaolaj és vaj keverékén 48 fokos mag hőmérsékletig locsolva sütni csak a bőrös felén

alap halászlé
a gyufa tésztát a halászlében rizottó szerűen megfőzni

koktél aszalt paradicsom
mogyoró hagyma 3-2-1 víz-ecet-cukor

ajánlott bor:
ESZTERBAUER KADARKA




4.

Őz:

prád:
500 g őzcomb
300 g őzgerinc
900 g tejszín


gerincet vastagabb csíkorka vágni. prád, fekete próéhagmya porba forgatott gerinc, pisztácia. feltekerni
63 fokon 48 fokos maghőmérséklet

rolád sárkánnyal körbe pirítani. só, bors, glace-al megkenni, 90 fokos sütő 50 fokos maghőig
glace-al megkenni, 50 fokos holdomat. tálalás előtt glace

só tészta:
550 g liszt
550 g só
200 g tojásfehérje
200 g víz
összegyúrni

egész héjas zellert a tésztába tekerni. 160 fokos sütőben 83-85 fokos maghőig sütni. lehűteni. pucolni. vékonyra szeletelni. 1-1 citromlé-olívaolaj
folpack között marinálni

kacsanyelv, kacsaszív, kacsazúza külön-külön húsleves szerűen megfőzni.
hidegen apró kockára vágni. visszaforralt alaplével lazítani.
a marinált zeller szeletekbe tölteni

brick tészta:
kiszúrni, 2 lapot kisütött vajjal megkenni és összeragasztani. formába tenni egymásra. frituban 170 fokon 2 percig sütni formával együtt!

zellerpüré:
zeller, alaplé-tej, megfőzni, thermomix VAJ NÉLKÜL!

csicsóka chips:
megpucolni, vékonyan szeletelni. 140 fokos sütőben fólia alatt kevés olívaolajjal puhára sütni.
pürésíteni, só, pici fekete fokhagyma por.
felmelegíteni, szilikon lapra formázni.80 fokos sütőben 2 óra
olajban nagyon rövid idő alatt megsütni.

ajánlott bor
THUMMERER NAGY EGED BIKAVÉR




5.

Szilvás gombóc

1 kg főtt burgonya
200 g liszt
100 g kukorica keményítő
1 db tojás

hidegen összegyúrni. vékonyra nyújtani. tölteni, 2 percig főzni. lecsepegtetni, 170 fokos olajban sütni, fahéjas porcukorba forgatni

vörös szilva ragu:
2,5 dl fekete ribizli bor
1 dl oporto
2,5 dl almalé
1 db citrom leve+héj
1 db narancs leve+héj
redukció, keményítővel megfogni.
400 g aszalt szilva kockával összekeverni
félkör alakú formába rakni és fagyasztani

vanília krém:
500 g tej
15 g tejszín
4 db tojássárgája
60 g cukor
1 db vanília rúd
1,5 g ióta
1 db citrom héja

80 fokos thermomix 13 perc 6-os fokozat
félkör formában fagyasztani

a két félkört összeilleszteni. ezt kell tölteni a tésztába

sárga szilva marinád:
500 g sárga szilva püré
100 g balzsamecet7400 ml almalé
1 rúd vanília
6 gr citras
összeforral
kicsit aszalt sárga szilva cikk

vörös szilva marinád:
600 g oporto
300 ml eper-málna bor
300 ml fekete ribizli bor
300 ml chardonnay
300 ml fehér oporto
1 l víz
1 db citrom leve+ héj
2 db narancs leve
1 db vanília
összeforral
kicsit aszalt szilva cikk

szilva gél:

1000 g szilva püré
3 db vanília rúd
200 g cukorszirup 1-1 (vagy 200 g lekvár+ 50 g cukor)
5 g citromsav
7,5 g gellán

ajánlott bor:
GARAMVÁRI FURMINT PEZSGŐ





2019.08.27.

SZAKÁCSTRÉNING MÁSODIK NAP

HORVÁTH GÁBOR / MÁD


PÁCOLT LANGYOS SZÜRKEHARCSA

BORJÚTATÁR 

KACSAMÁJ, CÉKLÁK, ÁRPAGYÖNGY

 BÁRÁNYCSÜLÖK, HAJDINA 

KAKUKKFŰVES TEJBERIZS, BARACK, MERINGUE 

VARGABÉLES, FEHÉR CSOKOLÁDÉ, MÁLNA


1.

szürkeharcsa (tengeri sügér, tengeri pisztráng, ördöghal, makréla)

hal 10%-os sóoldat 40 perc. lemosni. holdomatban langyosítani

uborka szelet, 1-1 citromlé-olívaolaj marinád
zöld alma baton, citromlé

kapor krém:
150 g tejszín
6 g kapor
3 g zselatin
só, citromlé
felmelegíteni, zselatin-turmixolni, dermeszteni



2.

Borjútatár:
borjú bélszín, só, bors, kezeletlen citrom héja, olívaolaj, chili

kapribogyó leitatva, forró olajban hirtelen kisütni

tojássárgáját 60 fokos olajban 2,5 órát konfitálni.
lehet tovább is, de akkor keményebb lesz

fehér retek vékony szeletekre vágva, 1-1 citromlé-olívaolaj marinád

kenyér morzsa megpíritva

salsa verde..
5 dkg petrezyelyem
1 dkg snidling
4-5 db szardella
1 dkg bazsalikom
1 ek. kapribogyó
1-1,5 ek. borecet
1-2 ek. olívaolaj
citromlé


ajánlott bor:
FÜLEKY FURMINT 



3.

kacsamáj:
bagett fagyasztva, hosszában vékony szelet.
máj, só, bors.
a májhoz formázni a bagettet sütés előtt! így sütni.

savanyított ribizli (éretlen gyümölcs kell hozzá!)
1-1 ecet-víz (cukor nem!) nem kell hőkezelni! vákumban sokáig eláll!

cékla saláta
egészben roppanósra főzni, apró kockára vágni, marinálni

cékla carpacció
vékonyra szeletElni, céklalében forrázni a szeleteket. kiszúrni
a levét kacsa jusvel összefőzni

cékla jus
a maradék céklát vízzel felrakni főzni. amikor barna lesz a leve, leszűrni, passzírozni
sziruposra főzni a levét

hajdina rizottó, nem taknyosra.

ajánlott bor
MÁDI KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ 2016 



4.

Bárány csülök:
fűszerkeverék:
5 g egész bors
8 g édesköménymag
8 g koriandermag
8 g szegfűszeg
8 db szegfűbors
5 g kardamom
serpenyőben megpirítani, örölni
8 g kurkuma
5 g fahéj
8 g gyömbér
friss chili

fűszerezni a csülköt, sózni. elősütni olajon.
zsírjában kevés zöldség alap, paradicsom, gyömbér, fehérborral többször felönteni
rövid lében párolni a csülköt
mártást leszűrni. csülköt körbepirítani és glasszírozni

árpagyöngy rizottó
sok vágott petrezselyem, pirított mogyoró, mazsola VAJ NEM!

ajánlott bor
KIKELET ÉDES SZAMORODNI 2012 



5.

tejberizs
1 l tej-3 dkg kakukkfűvel felfőzni és folpackkal letakarva 1 napot hűtőben infúziónálni

basmati rizst puhára főzni a tejben, cukor, citromhéj,
amikor kezd sűrűsödni 1 dl tejszínnel krémesíteni-kihűteni

karamellás keksz morzsa

barack cikk
méz felhabosítani, barack, chili, pici citromlé
sárkánnyal megpirítani a barackot

meringue, sárkánnyal rásütni

barack sorbet-val tálalni

sorbet (1 tégely)
450 g gyümölcs püré (mirelit kiolvasztva, passzírozva)
2 dl víz
12 dkg cukor (lehet 8 dkg cukor+ 4 dkg glükóz)
összeolvasztva, nem forralva!

málna- thai citromfű
meggy-rozmaring
barack-kakukkfű
ribizli- citromos kakukkfű 




6.

Vargabéles:

hagyományos vargabéles, rétegezéskor fehércsokoládé pasztella és mirelit málnát rászórni
160 fokon 45-50 percet sütni

málna sorbet
málna coulis
keksz morzsa 





2019.08.28.

SZAKÁCSTRÉNING HARMADIK NAP

RUPRECHT LÁSZLÓ / PANNÓNIA GASZTRÓHAJÓ


KÖRÖZÖTT 

PALÓC LEVES 

GYÖNGYTYÚK PAPRIKÁS, SPETZL 

GYÖNGYTYÚK COMB WELLINGTON 

BÁRÁNYCOMB BAKONYI MÓDRA 


1.

Kacsamáj körözött:
májat kierezni, nagyobb kockára vágni. hagyma, fokhagyma, gomba (1 kg májhoz 350 g gomba) 160 fokos sütőben 15-20 percig sütni
thermomix-fűszerpaprika,túró,fűszerek (kömény.. stb)
lehűteni, formázni.
pattogatott kukorica, kömény, pici fűszerpaprika-kutter

3 színű sült paprika-marinálni (olívaolaj, borecet, rozmaring, kakukkfű)

ajánlott bor:
GARAMVÁRI FURMINT PEZSGŐ



2.

Palóc leves

bárány borda:
6%-os sóoldat, másfél óra
58 fok, 12 perc

bárány alaplé (akár pörkölt alapon elindítva)
leszűrni. kaporral, tárkony ecettel,sóval,redukálni.
picit sűrítani, akár kecskesajttal is lehet

tejfőlhab

burgonya röszti
áttört, főtt burgonya, só, kömény, tárkony, kapor, nyers répa-angol zeller-zöldbab apró kockára vágva, 1 tojás
sütőpapírra formázni, sütőben picit megsütni.

ajánlott bor
DÚZSI OLASZRIZLING




3.

Gyöngytyúk paprikás:
gyöngytyúk mell, minden inat kiszedni, 6%-os sóoldat- 40 perc, lemosni, leszárítani, pici fűszerpaprikával megszórni

csirkemell prád
500 g darált, fagyos csirkemell
1 tojás
400 g tejszín

prád+ fűszerpaprika,kömény, só, fokhagyma

folpackban feltekerni a prádot és a csirkemell csíkokat.
64 fokon 45 perc sous vide
szeletelni, körbe pirítani

paprikás mártás, kecskesajttal turmixolva

uborka saláta:
kovászos uborka- kígyó uborka apró kockára vágva, kapor, só, ecet, olívaolaj, pici rozmaring

spetzl:
850 g tejföl, 2 csokor petrezselyem-thermomix

2 dkg só
130 g liszt
5 db tojás

formában gőzölni vagy habzsákból spagettire főzni

ajánlott bor
FÜLEKY FURMINT 




4.

Gyöngytyúk comb
bőr zsír mentesen 80 fokon szárítani
combról az összes inat , hártyát leszedni, 6%-os sóoldat 30 perc. lemosni, leszárítani
összekeverni sima práddal

kacsamájat erezni, 48 fokon 45 perc sous vide
csíkokra vágni

a comb csíkok közepére tenni a májat és feltekerni.
64 fokon 75 perc sous vide
körbe sütni

vajas tésztát formára vágni és sütni.
színes mini cukkini karikára és apró kockára
gomba apró kockára
répa formára vágva és forrázva
mindent vajon átfuttatni

gyöngytyúk jus

ajánlott bor
ESZTERBAUER KADARKA 




5.

Bárány comb
sóoldat 2 óra
combot körbesütni, sous vide 68 fok 12 óra
csontozni, megformázni, zöldfűszeres csirkepráddal feltekerni. 64 fokon 30 perc sous vide

csirkeprád:
500 g darált fagyos csirkemell
1 db tojás
400 g tejszín

mártás:
comb zsírján bárány csülköt körbesütni, félbe vágott héjas hagyma lefelé fordítva, félbe vágott fokhagyma, babérlevél, rozmaring, vörösbor

spenót:
leforrázni, jeges víz, kinyomkodni
vajjal és fokhagymával összekeverni, só
kihűteni, golyózni, tálalás előtt átmelegíteni sütőben

panko morzsa, só, megmosott lecsepegtetett petrezselyem- thermomix-tálcán, sütőpapíron szikkadni

shimei gomba, vaj, kakukkfű 






2019.08.29.

SZAKÁCSTRÉNING NEGYEDIK NAP

JAHNI LÁSZLÓ-CSILLAG RICHÁRD / KISTÜCSÖK


TENGERI SÜLLŐ, UBORKA 

RÁK MOUSSELIN, RÁK 

KAGYLÓ, ZELLER 

ÖRDÖGHAL, SÜLT PAPRIKA, MÁLNA 

MARLIN, MOGYORÓ 

TONHAL TATÁR, GOMBA 

FÜSTÖLT HALAK, KÖRTE


1.

tengeri süllő filé, bőrözni, szálkázni
8%-os sóoldat vastagságtól függően 10-15 perc
60-65 fokos olajban (vákuum zacskó) 57 fokos maghőmérsékletig kb 10-15 perc

kígyó uborka apró kocka, zöld olajjal vákuumozni
maradék uborka, só-turmixolni-lecspegtetnim uborka víz

"bőr"
vaj, kapor, panko-zsemlemorzsa
kihúteni, zsírpapír között vékonyra nyújtani, formázni, hűtőben tartani. tálaáskor a halra rakni és sárkánnyal megsütni
zöld olajjal csepegtetni
zöld olaj:
110 g petrezselyem
50 g spenót
1 citrom héja
1 kk. só
400-500 ml olaj
thermomix 10-es fokozaton 3 perc majd
60 fokon 40 perc 2-es fokozat
vagy gyorsforralóban 1 percig forralni
ajánlott bor:
GEDEON KÖVIDINKA 



2.

Rákot pucolni, belezni
1-1-nagyszemű só-cukor keverékével befedni kb 1 órq
rákpáncél sütőben megsütve-tejszínnel felfőzni, hogy rák ízű legyen. ezzel készítjük a prádot!
rák-tejszín kutter
formázni, 100 fokos gőzben 15-18 perc
serpenyőben megpirítani
zöld olaj leszűrt része+ sült fokhagyma,petrezselyem szár, vaj

ajánlott bor
FIGULA OLASZRIZLING




3.

Kagyló
hagyma, fehérbor lepárol
leszűrni, kagylóhúst olívaolajjal vákuumozni.
levét beforralni vajjal sűríteni

zeller nagyobb kockára vágni és megsütni sütőben. alaplével folpack alatt megpuhítani.
hidegen pici citrom, olívaolaj, só, bors, alaplé-thermomix
melegen só, bors, alaplé barna vaj-thermomix

ajánlott bor
FÜLEKY FURMINT



4.

ördöghal
8-10%-os sóoldat 20 perc-lemosni
barna vajon körbesütni, holdomat

kápia paprika sütőben megsütni, hámozni, csíkokra vágni és a vinegretteben marinálni

málna vinegrette:
málna velő, citromlé, olívaolaj, alaplé, tárkony

ajánlott bor
ESZTERBAUER KADARKA 




5.

Marlin vagy Tonhal
vastag szeletre vágni, barna vajon elősütni

barna vaj:
fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, vajat lassan kisütni a fűszerekkel

pác:
szójaszósz,cukor vagy méz, citromlé, gyömbér, alaplé
ebben pácolni az elősütött halat

pirított majd aprított mogyoró

mogyoró olajból majonéz+ aprított mogyoró

ajánlott bor:
MÉSZÁROS KADARKA 




6.

Tonhal tatár

apró kockára vágott hal, só, bors, olívaolaj (AKÁR SZARVASGOMBA OLAJ IS LEHET!), pici citromhéj (esetleg sós citrom héja)

shimei gomba, leforrázni-forrázó lé, só, cukor, ecet-gombát vákuumozni
szárított vargánya vajban megsütve. leszűrni, a gombát tepsin szárítani, morzsára vágni

apróra vágott gombák visszapárolva, petrezselyem, só, bors, kakukkfű

ajánlott bor
THUMMERER BIKAVÉR 




7.

Füstölt halak (lazac, pisztráng, makréla..)

körte apró kockára vágva, zöld chili kierezve apró kockára vágva

körte golyó, 3-4-szer vákuumozni olyan ízesítésű szörppel amilyennel szeretnénk (pl. bodza, levendula..)

körte, citromlé, xantán - thermomixben pürésíteni

körte cikk, citromlé-vákuumozni

ajánlott bor
KIKELET TOKAJI SZAMORODNI









NEGYEDIK NAP

GÁLAVACSORA

BÍRÓ LAJOS - VARJÚ VIKTOR / VENDÉGLŐ A KISBÍRÓHOZ



TATÁRBEEFSTEAK 

KASZINÓ TOJÁS, KAVIÁR 

PALÓC LEVES 

FOGAS, KELKÁPOSZTA FŐZELÉK 

BÁCSKAI RIZSESHÚS 

SOMLÓI GALUSKA
























2019.08.30.

SZAKÁCSTRÉNING ÖTÖDIK NAP

KORPONAI PÉTER / DESSZERT NAP


FLÓDNI 

MÁLNÁS SACHER 

BARACKOS TÚRÓS 

LÚDLÁB 

MÁKOS GUBA 

NARANCSOS SÜTŐTÖK 

PADLIZSÁN MILLE FEUILLE 

CÉKLÁS CSOKOLÁDÉ KENYÉR


1.

Flódni:

Dió töltelék:
300 g darált dió
1 db citrom héja
2 g fahéj
összekeverni
100 g tej
100 g méz
65 g porcukor
felforral és a dióra önteni

Mák töltelék:
150 g darált mák
0,5 db citromlé és héj
0,5 db narancslé és héj
10 g málnalekvár
összekeverni
80 g tej
60 g méz
45 g porcukor
felforralni, ráönteni a mákra

a diótölteléket a tarte aljára rakni, rá a máktöltelék
A DIÓTÖLTELÉK TÖBB LEGYEN, MINT A MÁK!!
180 fokon 10 perc
lefordítva kihűteni

Alma töltelék:
125 g cukor
száraz karamell
500 g alma kockákra vágva
amikor egyneműre főtt
70 g bor
utána
10 g Nh pektin
20 g cukor
belekeverni
1 g citromsav
1 g víz
összefőzni, félkör formában fagyasztani



2.

Málnás sacher:

csokis alap:
150 g tojásfehérje
100 g cukor
stabil habbá verni
40 g vaj
45 g étcsoki
felolvasztani
90 g tojássárgája
bele keverni a csokiba
45 g liszt
40 g kakaópor
1,5 g sütőpor
összekeverni a csokis alappal
lazítani a fehérje habbal
180 fok 10 perc

málna salsa:
400 g fagyasztott málna
100 g málnapüré
150 g cukor
6 g NH pektin
felforralni
20 g keményítő
20 g citromlé
kikeverni és besűríteni, kicsit főzni
5 g zselatini
a csokis lapra tenni

málna bavaroise:
400 g málnapüré
200 g tejszín
felforralni
150 g tojássárgája
150 g cukor
habosra keverni, hozzá keverni a málnás alapot, vízgőzön 80 fokig melegíteni
17 g zselatin
28-30 fokra hűteni
615 g tejszín
lágy habbá verni és összeforgatni

glasage:
180 g víz
225 g cukor
180 g tejszín
felforralni, lehúzni a tűzről...
75 g kakaópor
1,5-2 percig forralni, ha sűrűbb bevonót szeretnénk akkor tovább forralni
11 g zselatin




3.

Túrós barackos:

vajas alap: (30x40-es lap)
200 g vaj
200 g porcukor
kihabosítani
200 g tojássárgája
apránként hozzáadni
200 g liszt
spatulával belekeverni
100 g aszalt sárgabarack (akár fagyasztott barackkal is jó)

180 fok 10 perc

barack salsa:
400 g sárgabarack
100 g barackpüré
125 g cukor
felforralni
8 g Nh pektin
30 g cukor
20 g citromlé
besűríteni, kicsit főzni
5 g zselatin

vajas alapra teríteni

túróhab:
500 g túró
2 db citrom héja
összekeverni
500 g tejszín
75 g glükóz
125 g cukor
60 fokra melegíteni
13 g zselatin
a túrót bele turmixolni
675 g tejszín lagy habbá verni, összeforgatni




4.

Lúdláb tarte:

meggy konfit:
175 g meggy
25 g cukor
felforralni
11 g keményítő
22 g víz
kikeverni és összeforralni
tarte aljára rakni

Étcsokoládé cremaux:
100 g tej
100 g tejszín
felforralni
100 g víz
60 g tojássárgája
60 g cukor
kikeverni, a tejes alappal vízgőzön 80 fokig melegíteni
360 g étcsokoládé
a tejes alapot apránként a csokira önteni, botmixer
megtölteni a tarte-ot 




5.

Mákos guba:

15 db vizes kifli
felvágni
500 g darált mák
335 g cukor
3 db citromhéj
3 db narancshéj
összekeverni
1500 g tej
150 g tejszín
175 g méz
felforralni
135 g tojássárgája
vízgőzön 80 fokig melegíteni
ráönteni a kiflire és mindent összekeverni
formába tenni és lenyomkodni. 180 fok 30 perc
sütés után lenyomkodni, picit kihűteni, megkenni 200 g lekvárral (szilva, málna...)

vanilin bavaroise:
300 g tej
300 g tejszín
3 g vanilin
felforralni
152 g tojássárgája
152 g cukor
kihabosítani, tejes alapot hozzá keverni. vízgőzön 80 fokig melegíteni
17 g zselatin
28 fokra hűteni
618 g tejszín
lágy habbá verni, összeforgatni
a gubára rakni és fagyasztani
tetejére pirított egész mák
maximum 2/3-1/3 legyen az arány 




6.

Narancsos sütőtök tarte

tökmagpraliné:
250 g tökmag serpenyőben megpirítani, kicsit összevágni (akár kutterban is)
70 g tökmagolaj
4 g só
összekeverni és 60 fokis főzni
tarte aljára rétegezni

gyömbéres narancskrém:
100 g porcukor
100 g mandulaliszt
70 g tojás
1 db narancs héj
1,5-2 g gyömbér
keverő lapáttal lassú fokozaton kikeverni
100 g olvasztott vaj
fokozatosan hozzákeverni
a tökmagpralinéra rakni
180 fok 10 perc
fejjel lefelé kihűteni

sütőtök mousse:
100 g tej
260 g sült sütőtök püré
+fűszerek (fahéj, gyömbér stb) felforralni
70 g tojássárgája
70 g cukor
kihabosítani, tejes alappal összekeverni, vízgőzön 80 fokig melegíteni
8 g zselatin
kb 30 fokra visszahűteni
260 g tejszín
összeforgatni
félgömb formában fagyasztani

kandírozott narancshéjjal és tökmagpralinéval dísziteni 




7.

Padlizsán mille feuille:

1-1 arányú cukorszirup, pici citromlé
padlizsánt hosszában nagyon vékonyan felszeletelni. cukorszirupba áztatni.
két szilikon lap között 100 fokon szárítani

tejszín redukció:
300 g tejszín
50 g cukor
2 g bors, tonkabab
5 g só
lassú tűzön keverés mellet redukciót főzünk 




8.

Céklás csokis gyümölcskenyér:

tészta:
180 g liszt
50 g kakaópor
6 g sütőpor
1 g só
250 g cukor
300 g sült cékla püré (fóliában 200 fokon 2 óra, pürésíteni + kocka)
150 g tojás
3 g vanilin
összekeverni
180 fok 1 óra 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése