2016. április 18., hétfő

2016.04.06. "ZSERBÓ"



ZSERBÓ POHÁRBAN


diós morzsa:
100 g vaj, 100 g nádcukor, 100 g liszt, 100 g vágott dió, 

dió krém:
120 g tej, 20 g tojássárga, 25 g cukor, 10 g keményítő  pirított darált dió, 2 g zselatin,200 g tejszín

sárgakrémet készítünk, amibe áztatott zselatint és darált diót teszünk. amikor kihűlt tejszínhabbal lazítjuk.

aszalt sárgabarackot felaprítani és tokaji borba áztatni. leszárítani és serpenyőben picit karamellizálni.

sárgabarack püré, citromlé, pici cukor felforralni. agar agarral zselésíteni.

100 g tojásfehérje, 100 g cukor, 100 g porcukor
a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, majd hozzákeverjük a porcukrot. habzsákból kinyomjuk és 0 fokos sütőben kiszárítjuk.

diós ropogós:

50 g tojásfehérje, 100 g cukor, vízgőzön 74 fokig melegítjük,majd habüstben habbá verjük, amíg 40 fokra vissza nem hűl. darált diót keverünk hozzá. kikenjük egy sütőlapra és 100 fokon 70 percet szárítjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése