2013. június 14., péntek

2013.06.14.


6 FŐS EBÉD

HORTOBÁGYI PALACSINTA
KONFITÁLT KACSACOMB KÁPOSZTÁS TÉSZTÁVAL
CITROMOS RICOTTA TORTA
eszterbauer nagyapám szekszárdi kadarka
etyeki kúria etyeki pinot noir
babits 3 puttonyos tokaji aszú


 1. borjúpörköltet főztünk és amikor a hús puha lett, leszűrtük. a húst késsel apróra vágtuk. a pörkölt alapot "vékony" tejfölös habarással mártás sűrűségűre főztük.







 2. a kacsacombot a szokásos módon (75 fokon egy éjszakán át) konfitáltuk. a párolt káposztát kifőzött és tálaló gyűrűvel kiszúrt lasagne tésztával felrétegeztük. tálalás előtt 15 percre 190 fokos sütőben pirosra sütöttük a kacsát és össze sütöttük a köretet...




3. ricotta torta: sima piskótát sütöttünk, amit kihűlés után "méretre" vágtuk és citrommal, cointreau-vel és lime-al ízesített cukor sziruppal áztattuk meg. ezután kenyér sütő formába rétegeztük a krémmel.

krém: 0,5 kg ricotta, porcukor, vaníliás cukor, 2-2 citrom és lime héja és leve. ehhez 5 tojásfehérje kemény habja, majd 0,5 kg tejszínhab. ehhez a recept 3 db lapzselatint ír, de mivel kicsit lágy maradt a krém, legközelebb minimum 4 db lapzselatin kell hozzá, hogy szépen vágható legyen..


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése