VENDÉGSÉGBEN AZ EGRI MACOK ÉTTEREMBEN
Pisztráng rolád, répa, édeskömény
Kovászos uborka leves
Kacsamell, lila káposzta, alma
Bikavérben párolt marhapofa,zeller, vargánya
Túrógombóc, barack, tejfölhab
1.
pisztráng: filé, szálkázás, lebőrözés. 30-70% arányban cukor-só keverékébe tesszük a filéket 10 percre. lemossuk leszárítjuk. szőlőmagolajjal megkenjük. folpackba szorosan feltekerjük és 48 fok 8-11 perc mérettől függően.
sárga és lila répa külön ugyanúgy főzzük. narancslé, citromnad, kaffir lime levél, gyömbér, só,- vaj, thermomix
a sárga répapüréhez tálalás előtt friss koriandert adunk
vaj-olivaolaj, édeskömény, só. puhára párolni.vaj, friss torma thermomix
répa szeletek: vékony szeletek, leforrázni, lehűteni. olivaolaj, só, bors, citromlé
1-1 arányban vaj-liszt + színezék (tintahal tinta, céklapor). lereszelni, sütni (crumble)
CARPINUS TOKAJI HÁRSLEVELŰ 2015
sárga és lila répa külön ugyanúgy főzzük. narancslé, citromnad, kaffir lime levél, gyömbér, só,- vaj, thermomix
a sárga répapüréhez tálalás előtt friss koriandert adunk
vaj-olivaolaj, édeskömény, só. puhára párolni.vaj, friss torma thermomix
répa szeletek: vékony szeletek, leforrázni, lehűteni. olivaolaj, só, bors, citromlé
1-1 arányban vaj-liszt + színezék (tintahal tinta, céklapor). lereszelni, sütni (crumble)
CARPINUS TOKAJI HÁRSLEVELŰ 2015
2.
zöldség alaplé, kovászos uborka, petrezselyem, kapor, fokhagyma, tejföl turmixolni. kolbász chips es morzsa, kaporhab
3.
kacsamell: kérgezés után 63 fok 28 perc
káposzta: vékony karamell, lilakáposzta, meggylé, ötfűszer, római kömény. vajjal thermomix
lilakáposzta krokett: 2/3 lereszelt, lepirított, kinyomkodott lilakáposzta, 1/3 vaj, koriander, só, bors, hidegen formázni, panírozni, pankó morzsa-rántani
zöld alma vékony szelet, só, citromlé, vákuumozni.
zöld alma kocka. almalé, kurkuma-összeforralni. alma kockát egy pillanatra belerakni-sokkolni
leeső alma, ugyanúgy kurkumás almalébe, pürésíteni.
VYLYAN PORTUGUISER
káposzta: vékony karamell, lilakáposzta, meggylé, ötfűszer, római kömény. vajjal thermomix
lilakáposzta krokett: 2/3 lereszelt, lepirított, kinyomkodott lilakáposzta, 1/3 vaj, koriander, só, bors, hidegen formázni, panírozni, pankó morzsa-rántani
zöld alma vékony szelet, só, citromlé, vákuumozni.
zöld alma kocka. almalé, kurkuma-összeforralni. alma kockát egy pillanatra belerakni-sokkolni
leeső alma, ugyanúgy kurkumás almalébe, pürésíteni.
VYLYAN PORTUGUISER
4.
marhapofa egészben. tartalmas vörösboros alapban 85fok 8-10 óra. adagolni, körbe sütni.
3 liter vörösbort 7dl-re visszaredukálni. hozzáadni a hús levét és beforralni.
tej, só, zeller megfőzni-vaj, folyékony füst, thermomix
pirított vargánya
HEUMANN TERRA TARTARO
3 liter vörösbort 7dl-re visszaredukálni. hozzáadni a hús levét és beforralni.
tej, só, zeller megfőzni-vaj, folyékony füst, thermomix
pirított vargánya
HEUMANN TERRA TARTARO
5.
túrógombóc: 1kg túró, 10 dkg búzadara, 3 egsz tojás, 2 tojás sárgája, 5 dkg porcukor, só. gyömgyöző vízben 4-5 perc
morzsa: 1-1-1 arányban vaj, liszt, szeletelt mandula. lereszelni, sütni, összetörni
édes tejfölhab -zsíros tejfölből
tárkonyt olajjal thermmomix- vajjal összekeverni, majd pankó morzsval keverni amíg átveszi a színét.
ROYAL TOKAJI ÁTS CUVÉE
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése