ELŐKÉSZÜLET A NEMZETI FOGADÁSRA
DISZNÓTOROS (KOLBÁSZ, MÁJAS HURKA)
DISZNÓSAJT
1.
KOLBÁSZ:
70-30% hús-zsír
lapocka, hasalja, füstölt szalönna,
só, bors, kömény, fűszerpaprika, fokhagyma
MÁJAS HURKA:
10 kg abált fejhús, nyelv, hasaalja, tüdő
4 kg máj darálva
3 kg rizs (1 kg rizs-2,5l abalé)
só, bors, majoranna, fokhagyma?
VÉRES HURKA:
5-6 kg kenyérkocka
3 l vér
abalé!!
6-8 kg abált fejhús, tüdő, hasaalja
só, bors, hagyma (darálva), fokhagyma
a hurkátkat bélbe töltés után forró vízben megabálni!!
KOLBÁSZ:
70-30% hús-zsír
lapocka, hasalja, füstölt szalönna,
só, bors, kömény, fűszerpaprika, fokhagyma
MÁJAS HURKA:
10 kg abált fejhús, nyelv, hasaalja, tüdő
4 kg máj darálva
3 kg rizs (1 kg rizs-2,5l abalé)
só, bors, majoranna, fokhagyma?
VÉRES HURKA:
5-6 kg kenyérkocka
3 l vér
abalé!!
6-8 kg abált fejhús, tüdő, hasaalja
só, bors, hagyma (darálva), fokhagyma
a hurkátkat bélbe töltés után forró vízben megabálni!!
2.
sertés fület, körmöt, csülköt, farkat, pofát, fejet, füstölt csülköt ízesített vízben (só, egész bors, babérlevél, hagyma, fokhagyma stb ) megabáljuk.
melegen lefejtjük a csontról feldaraboljuk. egy pici részét kutterben fűszerpapriával, fokhagymával, sóval, borssal pépesítjük.
összekeverjük az egész masszát és egy folpackkal kibélelt formába tesszük. egy éjszakán keresztül hűtőben préseljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése