10 FŐS EBÉD
RÁNTOTT KECSKESAJT VANÍLIÁS CUKORBORSÓVAL
BACONBE TEKERT BÉLSZÍN FÜSTÖLT CSÜLKÖS LENCSÉVEL
CSÁSZÁRMORZSA SZILVALEKVÁRRAL
szent tamás tokaji furmint mád 2011
vylyan macska villányi portugieser 2011
agárdi szilvapálinka
1. kecskesajt
a sajtot sóztuk és háromszor paníroztuk. harmadjára pánkó morzsába forgattuk...
a cukorborsót leforráztuk, majd vajon átforgattuk. egy fél vanília rúd magját hozzákapartuk. sóval, pici borssal ízesítettük és tejszínnel felöntöttük, majd visszaforraltuk.
2. a bélszínt lehártyáztuk, majd konyharuhába tekerve minimum 1-2 napig hűtőbe tettük (mi 2 napig "érleltük"). borsoztuk majd fokhagymával és kaukkfűvel szorosan folpackba tekertük. 80 fokos sütőben 60-60 fokkos maghőmérsékletig sütöttük. jégfűrdőbe tettük. leszárítottuk, sóztuk és baconbe tekertük. tálalás előtt körbesütöttük és 4-5 percre 180 fokos sütőbe tettük. szeletelésig meleg helyen pihentettük.
a füstölt csülköt hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel megfőztük. a puy lencsét megmostuk és a füstölt lébe áztattuk 2 órára. felraktuk főzni és füstölt lével öntöttük fel, ha elfőtte a levét. sóval, mustárral és reszelt tormával ízesítettük.
a lilahagymát felkarikáztuk. 100ml vízet, 100ml száraz fehérbort, 25g cukorral és egy kanál mustármaggal felforraltunk. ebbe tettük a lilahagymát, m ajd ismét felforraltuk és lefedve hagytuk kihűlni. tálalás előtt leszűrtük és petrezselyem levelekkel összekevertük...
3. császármorzsa:
tojássárgáját kikevrtük cukorral és kevés vajjal. hozzá szitáltuk a lisztet és elkevertük, majd annyi tejet öntöttünk hozzá, hogy egy sűrű palacsinta tésztát kaptunk. ezt a habbá felvert tojásfehérjével lazítottuk. meleg serpenyőben vajon morzsásra sütöttük kevergetés mellett.
vanília sodóval és szilvapálinkával kikevert szilvalekvárral tálaltuk...
1. kecskesajt
a sajtot sóztuk és háromszor paníroztuk. harmadjára pánkó morzsába forgattuk...
a cukorborsót leforráztuk, majd vajon átforgattuk. egy fél vanília rúd magját hozzákapartuk. sóval, pici borssal ízesítettük és tejszínnel felöntöttük, majd visszaforraltuk.
2. a bélszínt lehártyáztuk, majd konyharuhába tekerve minimum 1-2 napig hűtőbe tettük (mi 2 napig "érleltük"). borsoztuk majd fokhagymával és kaukkfűvel szorosan folpackba tekertük. 80 fokos sütőben 60-60 fokkos maghőmérsékletig sütöttük. jégfűrdőbe tettük. leszárítottuk, sóztuk és baconbe tekertük. tálalás előtt körbesütöttük és 4-5 percre 180 fokos sütőbe tettük. szeletelésig meleg helyen pihentettük.
a füstölt csülköt hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel megfőztük. a puy lencsét megmostuk és a füstölt lébe áztattuk 2 órára. felraktuk főzni és füstölt lével öntöttük fel, ha elfőtte a levét. sóval, mustárral és reszelt tormával ízesítettük.
a lilahagymát felkarikáztuk. 100ml vízet, 100ml száraz fehérbort, 25g cukorral és egy kanál mustármaggal felforraltunk. ebbe tettük a lilahagymát, m ajd ismét felforraltuk és lefedve hagytuk kihűlni. tálalás előtt leszűrtük és petrezselyem levelekkel összekevertük...
3. császármorzsa:
tojássárgáját kikevrtük cukorral és kevés vajjal. hozzá szitáltuk a lisztet és elkevertük, majd annyi tejet öntöttünk hozzá, hogy egy sűrű palacsinta tésztát kaptunk. ezt a habbá felvert tojásfehérjével lazítottuk. meleg serpenyőben vajon morzsásra sütöttük kevergetés mellett.
vanília sodóval és szilvapálinkával kikevert szilvalekvárral tálaltuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése