10 FŐS VACSORA
RÁK VAGDALT TÖKFŐZELÉKKEL
ZÖDLFŰSZERES VÖRÖS MÁRNA FILÉ ZELLERPÜRÉVEL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
TÚRÓGOMBÓC CUKROS TEJFÖLLEL
malatinszky serena 2009
szőke mátyás királyleányka 2011
babits érdekházasság 2009
1. a tökfőzeléket ugyanúgy készítettük, miknt a legutóbbi vacsorán.
rákvagdalt:
500g megtisztított fagyos rák
500g tejszín
75g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
só
a fokhagymát és a chilit a vajon lassú tüzön megfonnyasztjuk.
a rákot gyorsaprító gépbe tesszük és magas fordulaton elkezdjük a aprítani. a tejszínt folyamatos aprítás mellett elekzdjük hozzá önteni. egynemű masszát kell kapnuk. sózzuk és hozzáadjuk a fokhagymás, chilis vajat is. tovább aprítjuk. annyi tejszínt adjunk hozzá, hogy egy rugalmas nem túl kemény masszát kapjunk. légmentesen lezárva egy éjszakára hűtőbe tettük.
tálaláskor a kiszaggatott rákot kevés vajon megpíritjuk..
2. márna:
a halat kifiléztük, szálkáztuk, majd 2 órára 4-5 %-os sóoldatba tettük. ezután fél órára folyó vízben áztattuk. lecsepegtettük és leszárítottuk.
a zöldfűszereket összekevertük a pankó morzsával. ebbe forgattuk bele a halszeleteket.
a zellert burgonyapüré szerűen főztük meg.
250g túró
1 tojás
2 evőkanál búzadara
pici só
pici porcukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése