ELTELTEK AZ ÜNNEPEK, EZÉRT ÚJJULT ERŐVEL KEZDTÜK A TAVASZT....
RÁKFARKAK SZEZÁMMAGOS BUNDÁBAN, CITROMOS MAJONÉZZEL vendégváró
KONYAKOS KACSAMÁJ
GRILLEZETT LAZAC STEAK SPÁRGA RIZOTTÓVAL ÉS BACON CHIPSSZEL
MÁLNA TORTA
szent tamás tokaji furmint mád 2011
dúzsi tamás szekszárdi rozé 2012
babits 3 puttonyos tokaji aszú 2005
a rákfarkakat sóval, borssal, citromhéjjal marináltuk. fehérborral orly masszát készítettünk. a rákot lisztbe, orly masszába, majd szezámmagba forgattuk és forró olajban kisütöttük...
a hagymát cikkekre vágtuk és a máj kisült zsírján lepirítottuk, hozzáadtuk a leszemezett, mag nélküli szőlőt és az almát. sóval, borssal, pici majorannával ízesítettük, majd konyakkal flambíroztuk.
az almát cikkekre vágtuk és mézzel 200 fokos sütőben karamellizáltuk.
a burgonyát lereszeltük. összekevretük tojással, liszttel, sóval, borssal, fokhagymával és egy pici kakukkfűvel. serpenyőben tócsnikat sütöttünk belőle és ezt tettük a kacsamáj alá...
2. a lazacot kifiléztük, pikkelyeztük és kiszálkáztuk. szép szelet steakeket vágtunk belőle. sóval, borssal és reszelt citromhéjjal "pácoltuk". a spárgát megpucoltuk, leforráztuk és jeges vízben lehűtöttük. tálalás előtt vajon átforgattuk, hogy kapjon egy kis színt, majd beleforgattuk a rizottóba...
a lazacot bőrős felén kezdve elősütöttük, majd tálalás előtt 4-5 percre 180 fokos sütőbe tettük...
sárga krémet sok tejszínhabbal fellazítottuk és friss málnával a linzer korongokra halmoztuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése