8 FŐS EBÉD
BÁRÁNYGERINC KENYÉR BUNDÁBAN, ERDEI GOMBÁKKAL
ÁFONYÁS RIGÓ JANCSI
nyakas sauvignon blanc 2009
vylyan pinot noir 2008
babits 6 puttonyos tokaji aszú 2004
2.a báránygerinceket lefejtettük a csontról, lehártyáztuk és fokhagymával, mentával és rozmaringgal egy éjszakára pácoltuk. a csontból zöldségekkel, vörösborral egy tartalmas pecsenye levet főztünk.
a báránygerinceket borsoztuk és szorosan folpackba csomagoltuk. 80 fokos sütőben 53 fokos maghőmérsékletig sütöttük. lehet kicsit tovább is sütni, de szerintem max 58-nál nem szabad tovább sütni. ez nagyon szép rózsaszínű lesz így. jeges vízben lehűtöttük. csirkemellből tejszínnel, sóval és fehérborssal csirkepépet készítettünk. a tramezzini kenyereket zsírpapír között kinyújtottuk. megkentük a csirkepéppel és ráraktuk a megsózott bárányt. betekertük és meleg olívaolajon serpenyőben körbe sütöttük. olyan színe lett, mint egy meleg szendvics kenyérnek. ezután rácson pihentettük, majd tálalás előtt 7-8 percre 180 fokos sütőbe tettük, majd ismét pihentettük meleg helyen a szeletelésig.
róka gombát vajon sóval, borssal és kevés kaukkfűvel jól lepirítottunk, majd a mártáshoz adtuk. 10-15 percig együtt forraltuk. tálalás előtt hideg vajat adtunk hozzá...
az erdei gombákat (sajnos nem volt túl nagy választék) és a főtt kifli burgonyát vajon megpirítottuk és így tálaltuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése