RÁKÓCZI TÚRÓS
EPRES ÉS FEKETE CSERESZNYÉS TARTE
TARTE:
Linzertészta:
167 g liszt
21 g mandula liszt
100 g vaj
62 g porcukor
37 g tojás
1,5 g só
a hideg vajat felkockázzuk és a tojás kivételével az össze hozzávalóval együtt habüstbe tesszük. tésztakeverővel addig keverjük amíg morzsalékos nem lesz. ezután a felvert tojást is hozzáadjuk és addig keverjük amíg a tészta kifehéredik és krémes állagú lesz. lisztezett sütőpapírra terítjük és hűtőben pihentetjük..
Mandulakrém:
125 g mandula liszt
125 g porcukor
125 g vaj
87 g tojás
a mandula krém ugyanúgy készül, mint a linzertészta.
a hűtőből kivett tésztát alul felül lisztezzük és kb 5 mm vastagra nyújtjuk. kb 10 cm átmérőjű kiszúróval szaggatjuk. sütőpapírra tesszük pár percre hűtőbe tesszük. 8 cm-es tarte formába simítjuk a tésztákat és 5 percre fagyasztóba tesszük. az aljára eper lekvárt vagy cseresznye lekvárt teszünk. erre pedig a mandulakrémet simítjuk rá. 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. kivesszük és megfordítva kicsit kihűtjük.
RÁKÓCZI TÚRÓS:
linzertészta ugyanaz, mint a tarte-nál.
Túrótöltelék:
250 g túró
30 g cukor
2 db citrom héja
Meringue:
100 g tojásfehérje
100 g porcukor
100 g cukor
a linzert ugyan úgy formákba simítjuk és megsütjük. a túrótölteléket belerakjuk a kosarakba. a meringuet a kosár szélére halmozom körben. majd 120 fokos sütőben 12 percig sütjük. utána kézi perzselővel megszínezzük a fehérjehabot. a közepére baracklekvárt teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése