25 FŐS VACSORA
FÜSTÖLT PISZTRÁNG CÉKLÁVAL ÉS TORMÁVAL
KACSAMELL BIRSALMA PÜRÉVEL, ERDEI GOMBÁKKAL
PISZTÁCIÁS KÉPVISELŐFÁNK
barta öregkirály hárslevelű 2012
st andrea hangács bikavér 2009
babits 6 puttonyos aszú 2000
1. a reszelt tormát tejszínhabbal összekevertük. a céklát olívaolajjal és sóval fóliába tekertük és 180 fokos sütőben megsütöttük. meghámoztuk és formára vágtuk. balzsamecettel, cukorral dresszinget készítettünk és ebbe marináltuk a céklát. a maradék céklát vajjal, sóval és kevés citromlével turmixoltuk.
a cékla dresszinghez pici olívaolajat kevertünk és azzal locsoltuk meg tálaláskor.
a cékla dresszinghez pici olívaolajat kevertünk és azzal locsoltuk meg tálaláskor.
2. a kacsamellet előkészítettük és kakukkfűvel, borssal, fokhagymával vákuumzacskóba tettük. 30 percre 60 fokos vízbe tettük. tálalás előtt ropogósra sütöttük a bőrét és meleg helyen pihentettük. a birsalmát megpucoltuk, felkockáztuk és kevés cukorral, vajjal, gyömbérrel vákuumzacskóba tettük. forrásban lévő vízbe tettük és megfőztük. vajjal, sóval turmixoltuk..
a gombákat olívaolajon kakukkfűvel, sóval, borssal megpirítottuk. a végén pici vajat tettünk hozzá.
3. 1-1-1-3 arányban (víz-vaj-liszt-tojás) égetett tésztát készítettünk. tepsire nyomtuk és megsütöttük. tojássárgáját kevés cukorral vízgőzön habbá vertük, majd hozzáadtuk a pirított pisztácia pasztát. amikor kihűlt tejszínhabbal lazítottuk. fehér és tej csokoládé ganash-al tálaltuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése