2013. október 21., hétfő
2013. 10.16. EGY KIS SPANYOL EBÉD
A SZERDAI VÁSÁRLÁS KÖZBEN MEGKÍVÁNTUK A FRISS KAGYLÓT ÉS RÁKOT, EZÉRT ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY KÉSZÍTÜNK EGY KIS ADAG PAELLÁT EBÉDRE....
ÍGY SIKERÜLT....
1. FEHÉRBOROS KAGYLÓ ÉS RÁK
olívaolajon fokhagymát pirítottunk, majd ráraktuk a pucolt rákokat és a kagylót. sóztuk, borsoztuk, majd összekevertük. felöntöttük fehérborral, megszórtuk vágott petrezselyemmel és lefedve 2-3 percig pároltuk. hozzáadtuk egy kis vajat és még 1-2 percig pároltuk....
friss kenyeret lehet mellé kínálni.
2. PAELLA
hagymát és fokhagymát pici olívaolajon megpároltunk. hozzá adtunk hámozott, kockázott paradicsomot és tovább pároltuk. rászórtuk a sáfrányt. felöntöttük halaplével és kiforraltuk. ezzel öntöttük fel a rizst.
a kockára vágott csirkecpmb filét és a kockára vágott tengeri halfilét kevés olajon lepirítottuk, majd félre tettük. a visszamaradt zsíradékba tettük a rizst és üvegesre pirítottuk. hozzáadtuk a zöldborsót , a csirkét és a halat. felöntöttük az alaplével és együtt lassan főztük. amikor már majdnem megpuhult a rizs, a tetejére raktuk a kagylót és a rákot. felhúztuk még egy pici alaplével és lefedve 10-15 percre 180 fokos sütőbe tettük.....
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése