8 FŐS EBÉD
MÁLNÁS RUKKOLA SALÁTA, KARAMELLIZÁLT DIÓVAL ÉS GORGONZOLÁVAL
DURBINCS FILÉ BACONOS-TEJSZÍNES KELKÁPOSZTÁVAL
TÚRÓGOMBÓC EPRES TEJFÖLLEL
gál szent márton rosé 2012
figula sáfránykert 2009
zemplén hegyhát 5 puttonyos tokaji aszú 2004
1. olívaolajat, málnaecettel, sóval, borssal, pici citromlével kikevertem.
a diót sűrű cukorszirupban addig főztem, amíg a szépen besűrűsödött és karamellizálódott. leszűrtem és sütőben 120 fokon lassan kiszárítottam..
rukkolát, frissmálnát, diót a tányérra tettem, majd a tetejére gorgonzolát csipkedtem és meglocsoltam a dresszinggel..
a diót sűrű cukorszirupban addig főztem, amíg a szépen besűrűsödött és karamellizálódott. leszűrtem és sütőben 120 fokon lassan kiszárítottam..
rukkolát, frissmálnát, diót a tányérra tettem, majd a tetejére gorgonzolát csipkedtem és meglocsoltam a dresszinggel..
2. a durbincsokat pikkelyeztem és kifiléztem. tálalás előtt kevés olívaolaj és vaj keverékén a bőrős felét pirosra sütöttem, majd tepsire tettem. 180 fokos sütőben 3-4 percig sütöttem.
a kelkáposztát vékony csíkokra vágtam. a bacon szalonnát felcsíkoztam és pici vajjal kipirítottam. rádobtama káposztát és sóval, borssal ízesítettem. pici tejszínnel krémesítettem....
3. a tejfölt porcukorral és vaníliás cukorral kikevertem , ebbe tettem bele a megmosott és feldarabolt epret.
túró gombóc:
500gr túró, 2 tojás, 3 evőkanál búzadara. összekevertem és hűtőben a főzésig állni hagytam. a zsemlemorzsát pici olaj és sok vaj keverékén megpirítotam...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése