ELKÉSZÜLTEK A FRISS MELEG PITÉK....
SORRNEDBEN BALRÓL JOBBRA....
FAHÉJAS ALMÁS...
GYÖMBÉRES SÁRGABARACKOS...
REBARBARÁS...
ALMÁS ÉS A BARACKOS...
LINZER TÉSZTA:
ALMÁS ÉS A BARACKOS...
LINZER TÉSZTA:
40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojássárga, 1 kanál tejföl, só, pici sütőpor
az almát vajon cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, citromhéjjal és lével, vanília rúddal megdinszteltük. amikor kihült a tésztával kibélelt formába tettük. a tetjét megszórtuk "morzsával" és 170 fokon szép arany barnára sütöttük.
"morzsa": 17 dkg liszt, 20 dkg nádcukor, 10 dkg vaj, csipet só és pici fahéj összemorzsolva.
barackos:
a sárgabarckot leforráztuk, meghámoztuk, feleztük és magoztuk. cukorral, vaníliás cukorral és gyömbérrel ízesítettük. sütés előtt lecsepegtettük. egy kevés keményítőt kevertünk hozzá. a tésztával kibélelt formába tesszük és morzsával megszórjuk a tetejét. 170 fokon arany barnára sütöttük.
az almát vajon cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, citromhéjjal és lével, vanília rúddal megdinszteltük. amikor kihült a tésztával kibélelt formába tettük. a tetjét megszórtuk "morzsával" és 170 fokon szép arany barnára sütöttük.
"morzsa": 17 dkg liszt, 20 dkg nádcukor, 10 dkg vaj, csipet só és pici fahéj összemorzsolva.
barackos:
a sárgabarckot leforráztuk, meghámoztuk, feleztük és magoztuk. cukorral, vaníliás cukorral és gyömbérrel ízesítettük. sütés előtt lecsepegtettük. egy kevés keményítőt kevertünk hozzá. a tésztával kibélelt formába tesszük és morzsával megszórjuk a tetejét. 170 fokon arany barnára sütöttük.
rebarbarás:
linzer:12 dkg liszt, 12 dkg őrölt mandula, 14 dkg vaj, 8 dkg barna cukor, csipet só
a rebarbarát vajon cukorral kicsit lehúzatjuk, majd a tésztával bélelt formába tesszük és megszórjuk morzsával. 160 fokon arany barnára sütöttük...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése